Column Ton Eijer: nog even over de coronatijd

Zo leuk dat ik weer een column mag doen in het Uitmagazine. Ik wil graag nog even iets kwijt over de coronatijd.

Wij, de horeca- en entertainmentbranche, hebben dankzij de coronamaatregelen twee zware jaren gehad. Maar we zijn blij dat alles nu weer normaal is. Nou ja, het lijkt normaal.

Na twee jaar moeten aanrommelen met alle regels (zitten, niet zitten, twee of vier mensen aan een tafel, dertig of vijftig mensen binnen, wel dansen, niet dansen, wel zingen en niet zingen. En dan hebben we het nog niet eens over de sluitingstijden gehad…) doen de horecaondernemers, theaters en poppodia er achter de schermen alles aan om het weer gezellig te maken.

Het écht pittige was om het hele pakket elke keer opnieuw uit te leggen aan onze gasten en bezoekers en te controleren of ze de regels wel opvolgden. Dat heeft een grote impact gehad op ons en ons personeel.

Wij verkopen gezelligheid en blijheid, in combinatie met vermaak, lekkere drankjes en lekkere gerechten, maar we waanden ons boa’s of politieagenten.

Gelukkig is het weer voorbij env indt iedereen zijn weg terug naar ons. Wat het zwaar maakt, nu alles weer mag, is het personeel op orde krijgen. Zo zijn veel mensen iets anders gaan doen. Verder moeten we onze planning, roosters en inkoop weer op orde krijgen. En dan zit je óók nog eens met veel uitval door coronabesmettingen onder het personeel.

Maar, we zijn flexibel en het komt goed. Zeker door al die blije gezichten die wij bij ons zien verschijnen.

Ton Eijer
Voorzitter KHN Leeuwarden/Muziekcafé Scooter’S

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *