Column Otto Minnema: ‘Een beetje van jezelf en een beetje van…’

Wat zijn de mogelijkheden voor starters? Spaargeld gebruiken bij het kopen van een huis is verstandig. Op deze manier worden te hoge schulden voorkomen. Toch hoeven starters zich niet te laten weerhouden wanneer er geen spaargeld is. Goed advies inwinnen is namelijk het verstandigst.

Een hypotheek die goed is afgestemd op jouw persoonlijke situatie zorgt voor zekerheid. Ouders kunnen, indien mogelijk, een schenking doen. Jaarlijks mogen ouders ruim vijfduizend euro belastingvrij schenken. ALs het geld wordt gebruitk voor een eigen woning, kan de schenkingvrijstelling zelfs oplopen tot ruim honderdduizend euro.

Met hoge schenkingen kan er ook gekozen worden voor een lagere hypotheek. Een schenking biedt dus ook uitkomst als het inkomen niet hoog genoeg is voor het krijgen van een hypotheek.

“Het is steeds lastiger voor starters geworden om een huis te kopen. Hybride-leningen komen dan ook steeds vaker voor. Met hybride bedoel ik ‘een beetje van de bank en een beetje van familie’. Eigenlijk een prima ontwikkeling. Kopers zijn zo minder afhankelijk van één geldverstrekker”, aldus Corjan Bal van Van Bruggen Adviesgroep Drachten.

Kunt u hulp gebruiken bij het kopen van een huis? Otto Minnema van Factornoord Makelaars & Taxateurs in Hurdegaryp kan u als makelaar helpen met het gehele koopproces. Door de samenwerking met Corjan Bal van Van Bruggen Adviesgroep in Drachten bent u verzekerd van een goed advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *