Column Hayo Galema: Mut kanne!

Je krijgt maar één keer de gelegenheid een eerste indruk achter te laten. Dat geldt voor jou als persoon en ook voor ons als stad. En als je te vaak een slechte indruk maakt, krijg je een slecht imago. Oppassen dus!

Meestal is de indruk wel goed. Van toeristen en veel andere bezoekers hoor je vaak dat de stad zo mooi is. Het is dan maar goed dat we op maandag niet zoveel gasten hebben, want als die bijvoorbeeld op maandagochtend 30 januari door de binnenstad hadden gelopen, dan hadden ze het volgende gezien: Verregend en verwaaid oud papier door de hele binnenstad dat veel te vroeg is buiten gezet en niet gebundeld is, overal omgegooide fietsen, veel drijvend afval in de gracht.

Een echt visitekaartje.

Kan dat ook anders? Mijn vader zei altijd ‘<ut kanne!’ als hij iets tegenkwam wat schier onmogelijk leek, maar wel heel graag wilde realiseren. Dit is net zoiets: iedereen wil een mooi Leeuwarden; ik kan me niet voorstellen dat er inwoners zijn die niet graag trots op hun woonplaats zijn.

En toch slagen we er niet in om de fietsen gewoon met rust te laten als we op zaterdagavond uit de kroeg komen. Het lukt ons niet om ons afval heel even in de hand te houden tot we 50 meter verder een prullenbak passeren. Het lukt ons niet om ons oud papier op maandag na vijven pas buiten te zetten, met een touwtje eromheen. Dat is heel vervelend.

En toch denk dat het MUT KANNE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *