Column Danny: verdeeldheid

Nog een nieuw virus! Het nieuwe virus slaat genadeloos hard om zich heen en raakt alle lagen van de bevolking. Mondkapjes houden dit virus niet tegen en 1,5 meter afstand heeft geen effect. In het hele land maakt het virus ongekend veel slachtoffers.

Thuisblijven biedt geen bescherming, want dit virus verspreidt zich zelfs via sociale media. Dit virus is genaamd ‘verdeeldheid’ en er is maar één vaccin, genaamd ‘gezond verstand’. Om dit virus af te remmen is een flinke dosis empathie nodig.

Mensen, waar zijn we mee bezig? En wat doen we en wensen we elkaar allemaal toe en aan? De samenleving spat uiteen en normen en waarden vervagen en verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Het zwart-witdenken maakt de kloof in onze samenleving groter en het zal er niet beter van worden. Laten we elkaar nou eens blijven respecteren en in gesprek blijven.

Of je nu gevaccineerd bent, of niet.

Of je nu voor of tegen zwarte Piet bent: respecteer elkaar en blijf in gesprek.

Of je nu wit, zwart, groen, geel of paars bent, of je nu in God gelooft of een andere geloofsovertuiging hebt: uiteindelijk zijn we allemaal maar mensen.

Jouw waarheid kan afwijken van de waarheid van de buurman.

Er zijn mensen die denken een patent te hebben op de waarheid, maar dit is slechts jouw eigen waarheid. Begrijp dat! Niemand is gelijk en we hebben allemaal onze beweegredenen voor wat we doen of voor wat we juist niet doen.

Niemand heeft gekozen voor deze rare bizarre tijd, maar blijf toch menselijk tegen elkaar. Ga de dialoog aan met elkaar en laat respect de boventoon voeren.

Iedereen lijdt onder deze omstandigheden. Of je nu ondernemer bent, werkt in de zorg of bij de politie werkt: we hebben allemaal onze eigen beweegredenen waarom we het doen.

Het verdeeldheidsvirus is gevaarlijker dan ooit en kan, lang nadat we Corona onder controle krijgen, voortbestaan. Laten we er met zijn alle voor waken dat we niet aan dit virus ten onder gaan. Gebruik uw gezond verstand en wees eens lief voor elkaar in deze moeilijke tijd.

2 Reacties op “Column Danny: verdeeldheid”

  1. Klopt helemaal, je merkt duidelijk dat er een kloof ontgaat tussen de groep ongevaccineerden en degenen die wel de vaccinsties hebben gehaald. Het heeft allemaal te maken met ongeloof en heel veel wantrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *