Column Bonny: Liefde overwint alles 

Mijn lieve Pablo is overleden, maar dat wisten jullie misschien al. Waar ik was, was Pablo. Zo ook de dag dat mijn lieve vriend werd aangereden. Ik liet hem altijd loslopen maar hield hem goed in de gaten. Er kwam een auto heel snel aangereden en voordat ik het wist was het gebeurd. De auto gaf geen richting aan, niks. Ik kon niet snel genoeg reageren… We zijn nog naar de dierenarts geweest, maar het mocht niet baten. Het verlies raakte mij zo diep dat ik niet meer buiten kwam en alleen maar aan het schilderen was. Ik zette mijn verdriet om in schilderijen. Zelfs Paulie, mijn amazonepapegaai, heeft er last van. Zijn gedrag is erg veranderd en hij is nog steeds niet de oude. Ondertussen wilde ik helemaal geen nieuw hondje. Dat kon ik Pablo voor mijn gevoel niet aandoen. Maar wie is Bonny zonder hondje? Een goede vriend zei terecht tegen mij: ‘Je hoeft je niet schuldig te voelen. Ik houd ook evenveel van mijn zoon én van mijn dochter.’ Tja, daar heeft ‘ie wel een punt. In de periode na het verlies kreeg ik ontzettend veel lieve en hartverwarmende berichten. Niet alleen via social media. Nee, ik kreeg zelfs kaarten, brieven en tekeningen. En dat in het digitale tijdperk. Dat is toch geweldig? Al die liefde deed mij wel goed. Zo besloot ik na het gesprek met mijn goede vriend bij een vrouw te gaan kijken die altijd mooie hondjes heeft. Op de heenweg twijfelde ik nog en hield ik mijzelf voor dat het misschien toch te vroeg was voor een nieuw hondje. Maar ik heb het nodig. Ik ben dag en nacht aan het schilderen en dan zie ik soms maar weinig mensen. Aangekomen bij de vrouw bleek Samo al te wachten op een nieuw huis. Ik zag hem en weer was er die verliefdheid. Ik merkte dat het wederzijds was. Bovendien hoorde ik in mijn achterhoofd een stemmetje – misschien was het Pablo – die zei: Het is goed Bonny. Voor ik het wist waren Samo en ik alweer onderweg naar huis. 

Dit nieuwe monstertje is vernoemd naar een van mijn favoriete kunstenaars: Jean-Michel Basquiat. Hij begon met streetart onder de naam SAMO en was een van de eerste Afro-Amerikaanse kunstenaars die wereldberoemd werd. Natuurlijk zal ik Pablo nooit vergeten, maar in Samo heb ik een nieuwe liefde gevonden en kijk ik met een positieve blik naar de toekomst. Liefde overwint alles. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *