Janko Kuiper: trotse nieuwe eigenaar van Taco Mundo Leeuwarden

Zin in lekker eten, maar geen zin om te koken? Taco Mundo is er voor de liefhebbers van de Mexicaanse keuken en voor foodlovers in het algemeen. We genieten al een paar jaar van het lekkere eten en sinds augustus heeft de Leeuwarder vestiging een nieuwe eigenaar: Janko Kuiper.

Cara familiar
Señor Janko is voor menig Leeuwarder een bekend gezicht. Hij werkte jarenlang bij Snackbuffet het Vliet en was in die tijd het visitekaartje van de zaak. Eerder dit jaar besluit Janko te stoppen, het is tijd voor een nieuwe uitdaging. In eerste instantie stapt hij in een frietwagen om bijvoorbeeld vrijdag op de markt in Leeuwarden te staan. Hij geniet van de vrijheid en zijn zelfstandigheid. Ondertussen dient zich een nieuwe kans aan. Janko kent de voormalige eigenaar van Taco Mundo erg goed en hij gaat hem één dag in de week helpen. Zijn inzet kan op waardering rekenen en al snel is hij er drie dagen. Janko begint zich erg thuis te voelen. 

‘Je vindt Janko waar hij nodig is: in de keuken, bij het inpakken,  of zelfs op  de scooter voor een late-night bestelling’

Aprecio
Begin augustus breekt het moment aan, Janko neemt Taco Mundo over. Bij de overname besluit hij ook het personeel over te nemen. Immers, zo waarborgt hij de kwaliteit en continuïteit. Voordat Janko zijn handtekening zet, moet hij wel de financiering rond hebben. Gelukkig kan hij op veel waardering rekenen en verkrijgt het benodigde kapitaal via crowdfunding. Er zijn veel mensen die geloven in zijn kennis en kunde. 

Apasionado
Als eigenaar en ondernemer trekt hij de kar, je vindt Janko waar hij nodig is: de keuken, inpakken, op de scooter voor een late-night bestelling of gewoon op kantoor om de inkoop en andere zaken te regelen. Wat is het resultaat van zijn gepassioneerde inzet? Heerlijk Mexicaans eten! Bij Taco Mundo hebben ze te kust en te keur aan traditionele gerechten als taco’s, enchilada’s, quesadilla’s, burrito’s en zelfs burgers. Of je nu vegetarisch eet of van vlees houdt, er zit altijd wel iets lekker voor je bij. Lekkere bijgerechtjes en sausjes zijn er ook, een goede salsa, guacamole en sour cream ontbreken niet. Je bepaalt zelf wat je eet; neem bijvoorbeeld een menu of combineer juist losse gerechten.

Amigo
Dagelijks geopend van 16:00 uur tot 22:00 uur kun je bij hen jouw bestelling afhalen of laten bezorgen. Makkelijk voor het avondeten of als je later op de avond nog trek hebt. Bestel je regelmatig? Overweeg dan amigo’s met Janko en Taco Mundo te worden! Met de speciale Amigo Deals krijg je namelijk leuke kortingen, je hoeft je alleen maar aan te melden.

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *