Brildragers lijken niet alleen intelligenter, maar ze zijn het ook!

Veel mensen die een bril dragen worden vaak slimmer ingeschat. Maar nu is het ook nog eens bewezen! Mensen die een bril dragen lijken niet alleen intelligenter, maar ze zijn het ook!

Uit studie blijkt

Onderzoekers van de University Medical Center in Mainz bestudeerden de oogkwaliteit van de studenten. En wat bleek: 53 procent van hen hadden ‘oogproblemen’. Bij leeftijdsgenoten die geen studie volgden of hiermee waren gestopt, was dit slechts 24 procent. 

Dus wat is dan de conclusie? Mensen die een bril dragen doen het beter op school en het zou ook kunnen zijn dat zij meer doorzettingsvermogen hebben en dus minder snel zullen stoppen met de studie die zij volgen.

Andere onderzoeken

Uit een ander onderzoek is gebleken dat brildragers intelligenter zijn dan gedacht. Zo bleek dat het verband tussen opleidingsniveau en oogproblemen sterker is dan die tussen erfelijkheid en oogproblemen. 

Uit nog een ander onderzoek wordt aangetoond dat mensen met een bril vaak als intelligenter worden gezien door anderen. En dat de kans groter is dat zij sneller een baan aangeboden krijgen. Ook blijkt dat brildragers eerder worden vertrouwd dan mensen zonder een bril.  

Dus al met al, kan je een trotse brildrager zijn 😉 

Bron: Vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *