Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes groente- en fruitafdeling

albert heijn xl vernieuwd

Albert Heijn gaat stoppen met de gratis plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. In plaats daarvan kunnen klanten voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes, die wasbaar zijn en tientallen keren mee kunnen. Deze gaan echter wel 30 cent kosten. 

Halverwege april zullen klanten van alle Albert Heijn winkels worden geïnformeerd over het verdwijnen van de plastic tasjes. De eerste twee weken ontvangen mensen nog een gratis duurzaam herbruikbaar verszakje bij aankoop van groente en fruit die je moet wegen. Daarna haalt de supermarkt de plastic zakjes stapsgewijs uit de filialen. Tegen het einde van 2021 is het de bedoeling dat alle gratis plastic zakjes uit de Albert Heijn is verdwenen. 

Met deze maatregel bespaart de Albert Heijn het gebruik van zo’n 130 miljoen zakjes. Dit is met elkaar 243.000 kilo plastic. Eerder kondigde de Jumbo al aan om gehakt in een plastic zakje te stoppen in plaats van een plastic schaamte en de Plus gebruikt sinds kort een plastic deksel bij noten in plaats van twee, ook om minder plastic te gebruiken. 

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *