Breng je haar in model met Hakss Professional Styling Pomade

Tien jaar geleden is Hakar Esmail, eigenaar van Haksshairstyling in Leeuwarden, als kapper begonnen. Door de jaren heen heeft Hakar veel ervaring opgedaan en is hij erachter gekomen dat de branche verder gaat dan alleen knippen. Hoe meer hij betrokken raakte in het vak, hoe meer kansen en openingen hij zag in de markt. ‘Dan wil je het niet alleen meer bij knippen houden, maar eigenlijk alles wat bij een kapsalon hoort’, vertelt Hakar. Daarom is hij de uitdaging aangegaan en heeft hij zijn eigen pomade uitgebracht: Hakss Professional Styling Pomade.

Pomade? Wat is dat precies? Pomade is eigenlijk een combinatie van wax en gel en dit heeft als voordeel dat het geschikt is voor alle soorten haar. Daar waar wax of gel niet alle haartypes pakt, doet pomade dit wel. Hakar heeft bij de ontwikkeling van zijn pomade verschillende potjes gel en wax met elkaar vergeleken. Hij vertelt: ‘Alle producten hebben een eigen formule en dan ga je kijken naar: wat werkt, wat kan iets minder en wat kan juist nog beter. Vervolgens ga je met een laborant zitten en dan ga je uitzoeken wat de beste formule is.’ Deze samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de komst van Hakss Professional Styling Pomade.

Uniek aan de pomade van Hakar is dat deze gemaakt is op basis van water en niet op basis van olie of alcohol wat vaak het geval is bij de concurrenten. Het voordeel van water is dat het geen schade toebrengt aan de huid en het is daarnaast natuurlijk gemakkelijk uit te wassen.

Op dit moment heeft Haksshairstyling naast de pomade ook wax en klay in haar assortiment die bedoeld zijn voor mannen. In de toekomst wil Hakar dit graag uitbreiden met bijvoorbeeld shampoo, olie, serum, haarlak, mousse… Eigenlijk met alles wat in de branche valt. Met deze nieuwe producten wil de bedenker van Hakss Professional Styling Pomade zich dan niet meer specifiek richten op mannen, maar ook op vrouwen en kinderen.

De Hakss Professional Styling Pomade is in beide kapsalons van Hakar verkrijgbaar; in Meppel en in Leeuwarden. Hoewel je het product verder nergens kunt kopen in Leeuwarden, is er toch veel vraag naar en dat merkt Hakar: ‘Ik krijg zelfs jongens die in andere kapsalons hun haar laten knippen, maar toch hier komen voor het product.’ Binnenkort is de eigenaar van Haksshairstyling daarom ook van plan om langs kapperszaken in Nederland te gaan om het product ook daar neer te leggen. Op deze manier wil hij zijn bereik groter maken.

Het doel van Hakar: zoveel mogelijk mensen bereiken en de pomade over heel Nederland verspreiden. ‘Als je aan mij gaat vragen, wat zijn verder je dromen? Dan heb ik er genoeg en zijn we morgen nog niet klaar, maar je moet natuurlijk wel realistisch blijven.’ Kapperszaken over de hele wereld klinkt ontzetten gaaf, maar dat is iets voor een paar generaties later.

Foto: Costa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *