Bouw nieuwe Cambuurstadion gaat voorlopig niet door

De bouw van het nieuwe Cambuurstadion gaat nog niet van start en is voorlopig van de baan. Stadionontwikkelaar Wyckerveste heeft namelijk besloten zich terug te trekken omdat ze de businesscase voor het nieuwe stadion niet rondrijgen.

Aan de ene kant wordt er gezegd dat er te weinig huurders zijn voor een plekje bij het nieuwe stadion, maar aan de andere kant is naar voren gekomen dat Wyckveste vanwege de (hoge) huurprijs geen sluitende afspraken heeft kunnen maken met de partijen. Van Wijnen, Cambuur, de gemeente, Bouwbedrijf Dijkstra Draisma, de Friese Poort en het WTC willen alsnog maar al te graag dat de bouw toch door kan gaan dus ze zullen zich hier zeker voor gaan inzetten.

Het plan was dat het stadion op 1 augustus 2022 klaar zou zijn. Nu moet er in elk geval rekening gehouden worden met een vertraging van een halfjaar, als het niet zelfs meer is. Nieuwe plannen moeten namelijk ook weer langs de gemeenteraad en dat kost nu eenmaal tijd. We moeten dus nog wel even geduld hebben helaas voordat we Cambuur in een nieuw mooi stadion kunnen zien schitteren.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *