Terugblikken op vijftien jaar Blush lingerie in Leeuwarden

Blush lingerie bestaat inmiddels al vijftien jaar! En dat is een mooie reden om met eigenaren Lika (die in de winkel staat) en Michel (die achter de schermen werkt) terug te blikken op de afgelopen tijd.

Blush lingerie is een lingeriezaak met een ruim aanbod lingerie, badmode en nachtmode. De winkel wordt zoals gezegd gerund door eigenaren Lika en Michel. Het duo is jaren geleden begonnen met de winkel. Ze wilden iets voor zichzelf doen dat ze écht leuk vonden om te doen. “We wilden graag iets samen doen, maar ja: wat?”, legt Michel uit. “En toen Michel twijfelde, zei ik dat ik de voorkeur had voor een lingeriewinkel”, voegt Lika toe.

‘ONBEVANGEN’

Voor Michel kwam het idee voor een lingeriewinkel als een grote verrassing, vertelt hij lachend. “Ik kom zelf uit een horecaondernemersfamilie, dus ik dacht meer aan iets richting die kant. Maar een lingeriezaak was een goed idee. Mij leek Leeuwarden een goede plek voor een lingeriezaak als de onze. Ik schreef het ondernemersplan en dat werd goed ontvangen. Zo zijn we uiteindelijk klein begonnen met de winkel.” Blush lingerie opende in 2008 haar deuren, met een kleine maar goede collectie. “Ik heb een training gedaan ter voorbereiding, maar het vak vooral in de praktijk geleerd”, vertelt Lika. Het is echt mensenwerk, iedereen is een beetje anders. “Mijn eerste klant was een ontzettend aardige vrouw uit Limburg en zij heeft mij voorgedaan hoe ik iemand in de paskamer kan helpen!”, voegt ze er lachend aan toe. “We zijn misschien wat naïef begonnen”, vervolgt Michel lachend. “Maar: dat heeft ons wel geholpen! Ik hoor Balkenende in 2008 nog zeggen dat alles zo goed gaat. Een halfjaar later begon de kredietcrisis, haha. Maar niets hield ons tegen. Ondanks dat het iedereen wat tegen zat, bleven de mensen komen.”

VROLIJK TIJDENS HET WERK

Jaar na jaar is de winkel gegroeid tot het bedrijf dat het nu is. In de winkel vind je inmiddels een ruime collectie met merken als PrimaDonna, Aubade, Marie Jo, Empreinte, Cyell, Fantasie en Seafolly. Je vindt hier lingerie en badkleding maar ook badjassen, correctieondergoed en sinds kort mooie hemden van Hanro en Oroblu. De maten lingerie zijn verkrijgbaar van cup A t/m M. De merken staan achter Blush lingerie, geven Michel en Lika aan. “Zo heeft de directeur van Primadonna ons tijdens de coronacrisis persoonlijk gebeld om met ons mee te denken en vertrouwen te geven. Dat is waardevol Wij staan volledig achter de kwaliteit en service die ze leveren. Dames hebben in de winkel veel keus uit mooie lingerie, met een perfecte pasvorm. Achter ieder model bh zit zeker twee jaar research. Dat in combinatie met het advies van Lika in de paskamer maakt het helemaal compleet”, vertelt Michel. “Het klinkt nu allemaal heel serieus, maar het is echt ontzettend leuk! Ik neem altijd voor iedereen de tijd en er wordt heel veel gelachen in de paskamer. We worden er allemaal vrolijk van. Een ontspannen en ongedwongen sfeer maakt het passen plezierig. ‘s Avonds heb ik er wel eens kramp van in mijn kaken als ik thuis kom.”, voegt Lika lachend toe.

ENTHOUSIASTE KLANTEN

Dat het duo goed werk verricht is ook terug te vinden in het enthousiasme van de klanten. “Zo nu en dan krijgt Lika zelfs bosjes bloemen of cadeautjes van dames die vinden dat ze fijn geholpen zijn. Dat is echt ontzettend lief en hartverwarmend. Zo zie je wel dat ze Lika waarderen en van haar houden”, vertelt Michel. Ook op drukke momenten in de winkel helpen klanten af en toe wel eens mee. “Toen ik het eens druk had, zei een klant dat ze wat dingen voor mij terug ging hangen. En toen heeft ze zomaar twee uur geholpen. Dat is toch zo lief! We hebben zulke lieve klanten in Leeuwarden”, voegt Lika toe.

VIJFTIENJARIG BESTAAN

Alhoewel het idee voor de lingeriewinkel vijftien jaar geleden misschien enigszins als een verrassing tot stand kwam, zijn zowel Michel als Lika enorm blij met hun beslissing. “Een winkel zoals Blush lingerie past gewoon bij ons. Ik denk dat de winkel en Lika’s persoonlijkheid het verschil maakt. We werken ook prima samen, we zijn een team”, vertelt Michel. Dan over een ander onderwerp: het aankomend jubileum. Want: het wordt tijd om het vijftienjarig bestaan van Blush lingerie te vieren. “Mensen zullen weten dat wij vijftien jaar bestaan! En dit interview gebruiken we als de aftrap, omdat we destijds ook in april met onze zaak op ’t Naauw zijn begonnen”, eindigt het duo lachend.

Voor meer info zie ook www.blushlingerie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *