Zoek afkoeling op het water met Bootverhuur Bonkevaart

Met deze lekkere temperatuur is verkoeling zoeken een ontzettend goed idee. Dat kan op een lekker terrasje, maar ook vanaf het water! Wat dacht je van een boot huren bij Bootverhuur Bonkevaart in Jachthaven De Grote Wielen?

Bootverhuur Bonkevaart is na een paar succesvolle seizoenen van de Bonkevaart naar Jachthaven De Grote Wielen verhuisd. Vanaf daar staat het team klaar om je advies te geven over allerlei leuke tochten en vaarroutes.

Elfstedenroute

En een van die vaarroutes is de Elfstedenroute! “Daar komen mensen ook écht voor terug”, vertelt Remco enthousiast. “Niet alleen Friezen vinden de tocht leuk om te varen, maar er komen bijvoorbeeld mensen uit Tilburg elk jaar speciaal terug om die tocht te varen. Dat vind ik echt prachtig.”

De naam zegt het al, maar: de route vaart een deel van het populaire schaatsevenement. Vanaf de jachthaven vaar je richting de tegeltjesbrug. Vervolgens kom je langs een oud stempelkantoor, vaar je door Oudkerk en ga je naar het bruggetje bij Bartlehiem (waar de schaatsers vroeger ook onderdoor reden).

Varen met een schipper

Wil jij meer uit de route halen? Vaar hem dan met een schipper! “De tocht is algemeen bekend, maar je kunt er zoveel meer uit halen”, vertelt Remco gepassioneerd. “Daarom kun je ook een schipper bij de tocht huren. Ze vertellen alles over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Op deze manier kun je mensen extra stimuleren en dat wil ik graag proberen. Mensen vinden dat heel fijn, hoor ik altijd!’

Wil jij de Elfstedenroute varen? Dat kan! De tocht duurt 3 tot 3,5 uur. Voor extra informatie en het huren van een sloep kun je het beste de website van Bootverhuur Bonkevaart checken. https://bootverhuurbonkevaart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *