Binnenkijken bij Piet Paulusma

Binnenkijken bij… in deze rubriek nemen we een kijkje achter de deuren van de mooiste huizen of juist bij bekende Nederlanders of Friezen. Elke editie gaan we dus voor jou op zoek naar leuke binnenkijkers met een verhaal. Deze keer: Piet Paulusma.

Altijd al benieuwd geweest hoe Piet Paulusma woont? Wij ook. Hij woont in een prachtig pand in de binnenstad van Harlingen, gebouwd in 1858 als burgemeesterswoning. Voordat Piet Paulusma er in 2014 introk was er een IT-bedrijf in gevestigd. ‘Het is als een lot uit de loterij. Voorheen had ik mijn weerkamer in de garage, maar hier heb ik die op de begane grond met een prachtig uitzicht over de grachten van Harlingen,’ aldus Piet. Na aankoop is het pand weer helemaal bewoonbaar gemaakt en is de gevel in de originele kleuren hersteld. Vanuit hier doet Piet de uitzendingen voor radio en tv en houdt hij het weer bij. Zijn woning is dus een prachtig voorbeeld van hoe wonen en werken gecombineerd kunnen worden.

pastedGraphic.png

Hal
De marmeren vloer in de gang is nog origineel. Ondanks dat het al oud is, ligt het er nog strak in en ziet het er sfeervol uit. 

pastedGraphic_1.png

Binnen!
De voordeur dateert nog uit 1858 en is loodzwaar. Nee, zo worden ze niet meer gemaakt. 

pastedGraphic_2.png

Woonkamer
Ook hier heeft Piet een prachtig uitzicht over de grachten van havenstad Harlingen. In het oog springt de kroonluchter die ondanks zijn grootte de rust van de kamer niet verstoort.