Bijeenkomsten vanaf 3 mensen verboden

Gister is bekend gemaakt dat in elk geval tot 1 juni bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen niet toegestaan zijn. Dit betekent dat je doei kunt zeggen tegen even gezellig de stad in met Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Helaas, maar het is even niet anders en natuurlijk ontzettend begrijpelijk. Noodzakelijk ook, want lang niet iedereen neemt de anderhalve meter afstand serieus, wat blijkt uit beelden van het afgelopen weekend op de stranden in Nederland. Vanaf nu hangen er dan ook consequenties aan het overtreden van de aangescherpte maatregel. Als bedrijf kun je rekenen op een boete van 4000 euro en voor particulieren kan het bedrag oplopen tot 400 euro.

Eigenlijk is er niet sprake van een nieuwe regel, maar is de regel van maximaal honderd personen bij een bijeenkomst aangescherpt. Je mag nog steeds met z´n tweeën buiten lopen, maar ben je met z’n drieën en houdt je geen anderhalve meter afstand, dan riskeer je een boete.

Uiteraard is er een uitzondering voor gezinnen. Wat het gevolg van deze aanscherping is voor de horeca, kapperszaken en scholen, is nog niet bekend.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *