Benvenuto a La Strada: een stukje Italië, midden in Leeuwarden

Benvenuto! Ben jij ook zo verliefd op al het moois dat Italië te bieden heeft? Dan is er goed nieuws: dat vliegticket kun je annuleren. Loop gewoon eventjes La Strada aan het Naauw binnen! In het onlangs geopende restaurant proef, ruik, hoor, zie en voel je alles dat te maken heeft met Italië.

Wanneer je het pand binnenkomt, kijk jij je ogen uit. Door de graffitikunstwerken van mooie Italiaanse straatjes waan je je in de mooiste dorpen bij zonsondergang. En de bekendste Italiaanse hits op de achtergrond zorgen er voor dat jij je nog meer thuis voelt.

Eigenaar dino

De eigenaar van La Strada? Dino Michidis. Je kunt Dino kennen van restaurant Dionysos, waar hij twintig jaar lang te vinden was met de meest lekkere Griekse gerechtjes. De horecaondernemer begon Dionysos op zijn 27ste, op 1 februari 1999. Met zijn Griekse roots serveerde hij jarenlang de lekkerste gyros, moussaka en andere Griekse specialiteiten. Naast de lekkere gerechten organiseerde hij ook speciale Griekse avonden met buikdanseressen en livemuziek. Het goede eten en de gezelligheid zorgden ervoor dat het restaurant snel uitgroeide tot een bekendheid in Leeuwarden.

Echt authentieke italiaanse gerechten

In 2019 nam hij Cafetaria Nylan over, dat hij inmiddels heeft verkocht. Op het moment van schrijven vind je Dino in La Strada, een restaurant dat zes weken geleden is geopend en waar je kunt genieten van de heerlijkste Italiaanse streetfood. Op het menu vind je écht authentieke Italiaanse gerechten. “Ik kom vaak in Italië en ik hou van de Italiaanse keuken”, vertelt Dino. Een van de treffers van het menu is een piadina, een Italiaanse versie van de wrap. “Die heb ik zelf ook meerdere keren daar gegeten. Eenpiadina heeft een bijzondere smaak (meer daarover later, red.) en de meeste mensen weten ook niet wat het is.”

Meest verse ingrediënten

Naast de piadina’s vind je hier op het menu ook pizzaslices, salades, belegde broodjes en tosti’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘standaard’ pizza Margherita, broodje carpaccio of tosti salami, maar ook een heuse Insalata La Strada met kip, tomaat, komkommer, paprika en kaas behoort tot het assortiment. Ook aan vegetariërs is gedacht: meerdere gerechten bevatten geen vis of vlees.

Wat je ook bestelt: je gerecht wordt ter plekke voor je klaargemaakt met de meest verse ingrediënten. Dat betekent dus dat jouw bestelling niet verser kan zijn. En je hoeft ook niet langer te wachten dan in een ander restaurant. Dat is pas genieten!

Een van de dingen die je nog niet ziet op de kaart is het nieuwe Italiaanse ijs. “En dat is ook écht Italiaans. Dat proef je”, vertelt Dino. “En uiteraard hebben wij de echte Italiaanse koffies en wijnen. Iedereen die hier komt is enthousiast over het eten en de sfeer. Nu is het tijd om te groeien, want we zijn nog maar net open.”

Even proeven

Natuurlijk moeten wij, als liefhebbers van de Italiaanse keuken, wat gerechten proeven. De piadina is de eerste keus, maar we nemen ook een belegd broodje en een pizzaslice mee. En al tijdens het wachten, ruiken we de heerlijke Italiaanse geuren al.

Het is eerder in het verhaal al gezegd, maar een piadina is een beetje te vergelijken met een Italiaanse wrap. Het grote verschil zit hem in het heerlijk zachte brood. En als wij zacht zeggen, bedoelen wij ook écht lekker zacht. Daar proef je de versheid wel aan.

Een piadina. En geloof ons: hij smaakt heerlijk.

Het belegde broodje wordt geleverd op een authentieke Italiaanse bol, die net ietsje anders smaakt dan de broodjes die je van de lokale supermarkt bent gewend. En net zoals de piadina is ook deze enorm rijk belegd. Geen hap die je neemt is droog of onbelegd. En dat is pas genieten. Buon appetito!

Goed om te weten: Bij La Strada kun je natuurlijk gaan zitten dineren, maar ook afhalen en bezorgen behoren tot de mogelijkheden! Daarnaast is er een terras, vlakbij de brug bij de Nieuwestad. En ben je jarig? Dan eet je bij La Strada helemaal gratis! Alle informatie, waaronder ook de bezorgopties, vind je op lastradaleeuwarden.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *