Bekijk de tentoonstelling ‘Korea. Poort naar een rijk verleden’ in het Princessehof

Tegenwoordig kennen we Korea van merken als Samsung en Kia, de ongekende populariteit van K-Pop zoals BTS, de Koreaanse keuken en de Oscarwinnende film Parasite. Met de tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden duikt het Princessehof in Leeuwarden dieper in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land. Het Princessehof laat naast kostbaar jadegroen celadon, puur wit porselein en eeuwenoud aardewerk ook muziekinstrumenten, filmbeelden en kostuums zien.

Hedendaags werk van Zuid-Koreaanse kunstenaars toont dat keramiek nog steeds een belangrijke rol speelt in het Korea van nu. Speciaal voor de tentoonstelling komen topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul naar Leeuwarden, deze voorwerpen zijn voor het eerst in Nederland te zien.

De tentoonstelling in het Princessehof opent op zaterdag 16 oktober met een feestelijk openingsweekend en is t/m 4 sep 2022. Een tijdslot reserveren kan via www.princessehof.nl

K-Pop

Voor K-popliefhebbers is de tentoonstelling een absolute must see: in de tentoonstelling is zelfs een videoclip te zien van Agust D, ook bekend als Suga van K-popsensatie BTS. In dit upbeat rapnummer brengt hij een ode aan de Koreaanse cultuur. Hij combineert daechwita, een traditionele militaire muziekvorm, op een speelse manier met hedendaagse trends.

Ook porselein speelt een rol in de video en het kamerscherm aan het begin van de clip komt ook voor in de expo, zelfs op het posterbeeld. In Zuid-Korea spelen eeuwenoude tradities ook nu nog een belangrijke rol in eigentijdse media.

Podcast

‘Hoe Koreaans ben ik?’ Deze vraag staat centraal in de podcast van Mischa Blok, die ze speciaal voor de tentoonstelling maakte. Ze verbindt haar persoonlijke verhaal aan het kunstwerk Hwigyeong van Juree Kim, die in de expositie te zien is.

Blok is presentator bij NPO Radio 1 en Avrotros, presenteert haar eigen programma Miss Podcast en maakte o.a. een radiodocumentaire over haar eigen adoptieverleden. Luister de podcast in de auto op weg naar het museum of juist na het bezoek

De tentoonstelling is ook voor (klein)kinderen een feest! Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en met de familieroute maken kinderen spelenderwijs kennis met de tentoonstelling.

In de voorjaarsvakantie zijn er in het Princessehof activiteiten voor de hele familie en vieren we Seollal, het Koreaans Nieuwjaar. Kijk voor meer activiteiten en aanmeldinformatie op www.princessehof.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *