Bakkerij Rustiek stopt: “Kosten wegen niet meer op tegen de baten”

Na vier jaar komt er een einde aan Bakkerij Rustiek in Oentsjerk en Leeuwarden. In een uitgebreide brief nemen eigenaren Aaldert en Hiltje Bruinsma afscheid van alle klanten en vertellen ze dat de kosten niet meer opwegen tegen de baten.

Vier jaar geleden namen Aaldert en Hiltje de bakkerij in Oentsjerk over. Dat was best even wennen, schrijven ze. “Niet alleen wij moesten wennen aan ons nieuwe leven, ook onze medewerkers, de klanten en leveranciers moesten wennen. Er moest een nieuwe band gecreëerd worden.”

Allerlei dingen meegemaakt

Door de jaren heen hebben de bakkerij-eigenaren allemaal dingen meegemaakt. Zo hebben ze onder andere een dochtertje gekregen, een tweede winkel geopend in Leeuwarden, een naamswijziging doorgevoerd, leren omgaan met materiaal- en machinepech en het veranderen van het bakproces.

“Dan waren er nog situaties waar wij bij de start van ons bedrijf niet eens van wisten dat we het zouden meemaken. Denk aan corona en de oorlog in Oekraïne en vergeet daarbij de inflatie niet. Het zijn dingen die wij bij de start van ons bedrijf niet van te voren konden overzien. 

Stoppen met het bedrijf

Inmiddels heeft het duo besloten om te stoppen met het bedrijf. “Wij zijn trots op wat we allemaal bereikt hebben, de fouten die we gemaakt hebben en hoe we daar van geleerd hebben. We zijn natuurlijk enorm dankbaar voor alle hulp, steun en zorg van onze familie, vrienden en iedereen die ons ook maar geholpen heeft in wat voor vorm dan ook.”

“Wij willen jullie graag bedanken voor al het vertrouwen dat jullie in ons gehad hebben en de steun die wij van iedereen hebben mogen ontvangen.”

“Met hartelijke en dankbare groet sluiten wij dan ook af,

Aaldert & Hiltje Bruinsma.”

1 Reactie to “Bakkerij Rustiek stopt: “Kosten wegen niet meer op tegen de baten””

  1. Wat spijtig om te vernemen dat ze stoppen. We wonen in Oentsjerk en zullen hun lekkere brood en andere goede producten missen. Jammer dat er weer een winkel in ons dorp gaat sluiten.
    Aaldert en Hiltje heel veel geluk met wat de toekomst jullie brengt. Jullie zijn nog jong en er komt vast iets moois op jullie weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *