AquaZoo heeft nieuwe bewoners: tien Braziliaanse zeepaardjes

De garnalen, zee-egels en koralen van AquaZoo hebben nieuwe buren: tien Braziliaanse zeepaardjes zijn sinds kort te zien in AquaZoo.

De Braziliaanse zeepaardjes komen voor bij de kusten van de Caraïbische zee, de Golf van Mexico, de noordkust van Zuid-Amerika en de oostkust van Brazilië en Uruguay. Vanwege hun goede camouflage hebben ze weinig natuurlijke vijanden.

Gevangen en gedroogd

De diertjes kunnen namelijk van kleur veranderen en op die manier volledig in hun omgeving opgaan. Dankzij de mens is het aantal Braziliaanse zeepaardjes echter wél afgenomen. De soort wordt veel gevangen en verkocht als huisdier. Daarnaast komen ze vaak als bijvangst terecht in visnetten en worden ze zelfs gedroogd om te verkopen als souvenir.

“We zijn daarom erg blij dat we ze in ons park hebben mogen verwelkomen vanuit een dierentuin in Keulen”, vertelt William Kreijkes, hoofd dierverzorger. “We willen onze bezoekers bewust maken van de bedreigingen voor deze dieren, maar vooral ook laten zien hoe bijzonder deze dieren zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *