Ambulancepersoneel in Friesland krijgt bescherming tegen messen en glas

Ambulancepersoneel heeft ter bescherming vesten en helmen gekregen zodat zij hun werk veilig kunnen blijven doen. Er zijn nu zo’n tweehonderd vesten gekocht. Deze vesten worden essentieel genoemd door Ambulancezorg Nederland.

De vesten wegen twee kilo en zijn allemaal dezelfde maat. Verder krijgt het ambulancepersoneel ook helmen. In Drenthe en Friesland zijn er inmiddels al 52 ambulances voorzien van beschermende vesten en helmen. In 23 spoedambulances in Friesland, waar Kijlstra Ambulancezorg verantwoordelijk voor is, zijn zo’n 70 vesten aangeschaft, zo meldt Hilde Koopmans van Kijlstra Ambulancezorg aan de LC. In Drenthe en Groningen kunnen medewerkers kiezen of ze de vesten aan trekken als ze naar een gevaarlijke situatie gaan, maar volgens Koopmans is dat niet zo vrijblijvend. Er is hiervoor een inzetprotocol opgesteld dat ervoor zorgt dat medewerkers de beschermende kleding dragen.

Het idee achter de bescherming is dat de ambulance, naast politie en brandweer, voorbereid moet zijn op bijvoorbeeld een terroristische aanslag of andere extreme situaties zoals schietpartijen. Hoewel er hier in het Noorden weinig van dit soort incidenten plaatsvinden, zijn beschermende middelen toch aangeschaft, voor het geval dat.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *