Aantal sushirestaurants in Leeuwarden verdubbeld

Dit verbaasd ons natuurlijk niet. Voor je gevoel opent er bijna wekelijks wel een nieuw sushirestaurant. Nu is dit natuurlijk wel wat overdreven, maar dat er in de afgelopen tijd veel bij zijn gekomen, dat is een ding wat zeker is. Toch valt het daadwerkelijke aantal restaurants waar je sushi kunt bestellen wat tegen; we hadden het hoger verwacht. In tien jaar tijd zou het aantal verdubbeld zijn, zelfs iets meer dan verdubbeld, van vijf naar elf sushitenten. Zijn het er in werkelijkheid niet nog meer?

Elf is ook al wel een behoorlijk aantal en daarmee wordt gezegd dat Leeuwarden bijna op Tokyo begint te lijken. Maar we hebben ook wel elf pizzeria’s in Leeuwarden. Daar horen we de mensen niet over klagen, terwijl over de aankondiging van een nieuw restaurant met sushi op de kaart, wel veel ophef ontstaat. Waarom?

De gemeente zou wel een rol kunnen spelen om het aantal sushirestaurant niet nog verder op te laten lopen. Zij kunnen kijken naar de diversiteit van het aanbod in Leeuwarden en hier in sturen. Dit maakt het voor ons als Leeuwarders uiteindelijk ook leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *