10 tips voor het verkopen van je woning

Voor zowel een ingerichte of lege woning hebben we nog een aantal verkooptips. Pas ze toe op je eigen woning en verkoop je huis met succes.

 1. Zoek een flexibele en betrokken makelaar. Een makelaar die er vol voor gaat, het niet erg vindt om in het weekend bezichtigingen te plannen en over een groot (online) netwerk beschikt. Denk ook aan het laten maken van kwalitatief goede foto’s en plattegronden.
 2. Zorg voor zo min mogelijk achterstallig onderhoud aan de woning. Werk loszittend behang weg, vervang missende of loszittende plinten en vul gaten in de muur.
 3. Hoe ziet de voorkant van de woning eruit? Zijn de ramen en kozijnen schoon? Is alles goed bevestigd, werkt de buiten- lamp en liggen er geen losse stoeptegels?
 4. Voeg wat kleur toe aan je voortuin. Plaats enkele potten met wat kleurrijke planten in je voortuin. Dat ziet er lekker vrolijk uit!
 5. Opruimen is een pré. Berg zoveel mogelijk spullen op in kasten en zorg dat de ruimtes zo ruim mogelijk lijken. Haal ook voerbakjes en de kattenbox tijdelijk uit de woning.
 6. Hoe ongezellig het ook lijkt, maak je huis zo ‘onpersoonlijk’ mogelijk. Hierdoor is het makkelijker voor een potentiële koper in te denken dat het hun huis zou kunnen zijn.
 7. Laat de badkamer een beetje aanvoelen als een spa. Dus ruim de badkamer op, laat een paar mooie shampoo/zeepflesjes staan, leg een paar witte handdoeken neer en zorg voor een fijne geur.
 8. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wanneer je een ruimte optisch groter wilt laten lijken, pas de spiegeltruc toe. Hang een spiegel op in de ruimte en je zult zien dat door de reflectie, de ruimte groter lijkt.
 9. Kies een gunstig tijdstip voor bezichtigingen – Plan de bezich- tigingen op een rustig tijdstip qua verkeer en geluid. Rust beïnvloedt een koopbeslissing positief.
 10. Hallo online wereld. Het merendeel van de huizen- zoekers begint hun zoektocht via online huizensites. Dus ‘be there’!

  Tekst: Rixt Hellema
  Foto: Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *