Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan in Leeuwarden

Je knippert een paar keer met je ogen en het is bijna alweer 5 december. De intocht ging bijna niet door dit jaar, maar Sinterklaas komt alsnog naar Leeuwarden. Met zijn roetveegpieten zal hij a.s. zaterdag 13 november om 12 uur aanleggen in de Prinsentuin. Rond 11.15 uur vaart de vloot via de Slauerhoffbrug, Hermesbrug, Verlaatsbrug en de Vrouwenpoortsbrug richting de Prinsentuin. Hier is geen ruimte voor een groot onthaal, daarom is er een lange route samengesteld waar Sinterklaas te paard, met de Pieten langs zal lopen. Dit om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke en vooral veilige dag te bezorgen.

Vanuit de Prinsentuin gaat de Goedheiligman met zijn paard Ozosnel langs de Groeneweg, Nieuweburen, Voorstreek, Over de kelders, Peperstraat, Wirdumerdijk, Ruiterskwartier, Mata Hari plein, Groot Schavernek, Nieuwestad en Sint Jacobsstraat wandelen. Hier kunnen kinderen verlanglijstjes aan Sinterklaas geven. De bakpieten zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Er moeten wel genoeg pepernoten gemaakt worden natuurlijk. Ook zijn er speciale glutenvrije pepernoten in de maak. Hiervoor is een speciale mijter gemaakt. Deze kun je downloaden via de Facebook pagina van Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden. Wanneer kinderen die opzetten, weten de Pieten dat waar de glutenvrije pepernoten gebracht kunnen worden.

Helaas is er nog steeds geen ruimte voor een groot feest op het Hofplein. Maar Sinterklaas gaat wel de sleutel van de stad ophalen bij burgemeester Buma. Geef alle ouders en kinderen wel even de ruimte, zodat iedereen het goed en veilig kan meebeleven. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je het spektakel volgen via de Facebook pagina van Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden. Via Radio Spanje / Leo Middelsé kun je alles live via de radio meebeleven.

1 Reactie to “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan in Leeuwarden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *