Zaterdag 24 november: Etsy Made in NL – Leeuwarden!

Jamilla Beukema en Sylvie Boersma: beide al jaren actief als illustrator en eigenaressen van ieder een eigen cel in de H-vleugel van de Blokhuispoort. Bijzondere dames, met elk een ander specialisme. Samen organiseren ze op 24 november de ‘Etsy Made in NL – Leeuwarden‘ markt in de oude gevangenis.

Jamilla is sinds 2015 de dame achter ‘Mila-made‘. Vanuit haar cel maakt ze vooral lieve en kleurrijke illustraties van o.a. dieren en planten. ‘’Tijdens mijn studie aan de NHL ben ik begonnen met het opzetten van Mila-Made. Inmiddels ben ik alweer drie jaar eigenaresse van mijn eigen bedrijf en sinds twee jaar werkzaam vanuit de Blokhuispoort.’’ Naast illustrator is Jamilla docent beeldende kunst. ‘’Gezien ik het liefst de hele dag tekeningen maak, vind ik het ook erg leuk anderen te helpen hun creatief talent te ontdekken en te ontwikkelen. In mijn cel geef ik daarom ook tekenles aan kinderen.’’

Ook Sylvie, bekend als ‘Sylver‘, is illustrator in hart en nieren: ‘’Al van jongs af aan is tekenen een onderdeel van mijn leven, het is echt mijn passie. Ik teken op vrijwel alles dat los en vast zit, zolang het maar ‘plat’ is.’’ Net als Jamilla illustreert Sylvie veel dieren, en maakt ze bijvoorbeeld ook dierenillustraties in opdracht. Een dier in het bijzonder is voor Sylvie de vos: hij zit zelfs verwerkt in haar bedrijfslogo.‘’ De vos is voor mij speciaal; ik vind het een heel mooi dier qua vorm, maar ook qua kleur. Als kind zijnde las ik een boek waarin de vos een hoofdrol had en sindsdien laat ik ‘m eigenlijk overal in terug komen.’’ Naast zelf tekenen geeft Sylvie les aan volwassenen die meer willen weten over het vak en het graag willen leren.

De dames verkopen beide hun werk natuurlijk in hun eigen cel, maar ook via o.a. het platform Etsy. Etsy is een creatieve marktplaats waar je handgemaakte items kunt kopen en verkopen. Het platform biedt miljoenen unieke items, waardoor er altijd wel iets voor jou tussen zit. De slogan van Etsy luidt niet voor niets: ‘Als het handgemaakt, vintage, custom of uniek is, dan vind je het op Etsy.’ Op de online-marktplaats zijn wereldwijd zo’n 1,5 miljoen verkopers actief en ruim 20 miljoen kopers. Behoorlijke aantallen! Reden genoeg om voor Jamilla en Sylvie de organisatie van de ‘Etsy Made in NL’ markt op zich te nemen. Jamilla: ’’Omdat ik best veel met Etsy werk en merk dat het platform steeds populairder wordt in Nederland, leek het me leuk om de jaarlijks terugkerende ‘Made in NL’ markt ook in Leeuwarden te organiseren. Ik heb Sylvie gevraagd om me te helpen, gezien we een beetje in dezelfde hoek van de sector zitten en ook zij haar eigen shop op Etsy heeft.’’

De ‘Etsy Made in NL – Leeuwarden‘ markt vindt plaats op zaterdag 24 november op het eerste plein in de Blokhuispoort en belooft een waar walhalla te worden voor de liefhebber van handgemaakte spulletjes. Natuurlijk hebben Jamilla en Sylvie beide een stand, maar daarnaast vind je er nog bijna 50 andere Etsy-shop eigenaren. Meer informatie over de markt is te vinden op de eventpagina op Facebook. Houd vooral ook onze pagina en website in de gaten, want binnenkort vertellen we je graag meer over de markt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *