Wisselende reacties over huldiging Cambuur per helikopter

Cambuur is kampioen en gaat volgend jaar naar de Eredivisie; daar kunnen we niet meer omheen. Normaal gesproken hoort bij een kampioenschap natuurlijk ook een groot feest, maar door corona is dat dit jaar allemaal niet zo makkelijk. Een huldiging op het Oldehoofsterkerkhof als in 2013 zit er dus niet in, maar de gemeente is wel met een alternatief gekomen: een huldiging per helikopter.

Het is de bedoeling dat de hele stad blauw-geel kleurt als de twee helikopters met de Cambuursspelers zaterdagmiddag over de stad vliegen. De supportsclubs zijn alleen niet razend enthousiast over het besluit van de gemeente en zullen dus niet groots gaan uitpakken; je kan de spelers en de staf niet zien, er is geen interactie mogelijk en de dorpen worden overgeslagen. Er wordt daarom verwacht dat er alleen hier en daar wat kleinschalige acties zullen zijn van Cambuurfans.

De twee helikopters zullen zaterdag 1 mei om 13.00 uur opstijgen en de vlucht gaat ongeveer een uur duren. Op 300 meter boven de grond zullen ze in elk geval alle wijken in Leeuwarden afgaan en mocht er tijd overblijven dan worden er wellicht ook nog wat dorpen meegepakt.

Is jouw straat helemaal versierd in de kleuren van Cambuur? Dan maak je kans op een clinic en een meet & greet met twee spelers van Cambuur volgende maand!

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *