Wintertijd à Zomertijd

Haal de parasols, tuinmeubelen en de gekoelde dranken maar weer tevoorschijn, want we gaan de zomertijd weer in! Het weer zit de komende paar dagen niet per se mee, maar de klok een uur vooruit zetten is een goed begin en een goed begin is immers het halve werk.

Op de nacht van zaterdag 25 maart naar zondag 26 maart wordt verwacht dat men de klok om klokslag 2:00 uur een uur vooruit zet. Menigeen zal merken dat de dagen langer worden en dat het ’s avonds langer licht blijft. Dit is niet het enige dat verandert rondom de klok een uur vooruit zetten. Zo heeft de tijdsverandering namelijk ook effect op de biologische klok. Hieronder vindt u vijf tips van de redactie hoe om te gaan met het weer ingaan van de zomertijd. Heb je zelf nog enkele tips? Laat het ons weten in de reacties!

  1. Zet vrijdagavond 24 maart om elf uur ’s avonds alvast de klok een uur vooruit. Dit scheelt in de nacht van 25 maart naar 26 maart
  2. Eet in het weekend van het ingaan van de zomertijd meer groente dan anders. Zo bereid jij je lichaam voor op een zomer voor frituur, ijsjes en snacks op festivals.
  3. Ga een uur eerder op bed. We weten op de redactie niet of dit helpt, maar voor ons klinkt dit vrij logisch. Waarom weten we eigenlijk ook niet.
  4. Vermijd eventueel waar kan zes uur voor het slapen gaan dranken waar cafeïne in zit. Deze tip is in principe altijd wel toepasselijk en handig, dus vandaar dat we deze hebben geselecteerd.
  5. Maak er geen onnodige heisa van en laat het geen effect hebben op je functioneren. Wees eerlijk naar je werkgever wanneer hij vraagt waarom je te laat bent en gebruik het ingaan van de zomertijd niet als smoes. Tenzij je heel creatief bent, dan wel.

*Welkom in Leeuwarden is niet verantwoordelijk voor eventuele negatieve effecten of bijwerkingen van de gegeven vijf tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *