Winkeliers in de Oosterstraten zijn verkeershinder zat, beginnen krijtactie

De winkeliers in de Oosterstraten zijn he-le-maal klaar met de verkeerssituatie rondom hun bedrijven. En naar de smeekbede om een zebrapad wordt niet geluisterd. Daarom gaat een groep kinderen op zaterdag 13 mei aan de slag met het tekenen van een groot hinkelblok op de oversteekplaats tussen de oude en de nieuwe Oosterstraat.

In een persbericht maken de winkeliers bekend dat ze zich zorgen maken over de veiligheid van het winkelend publiek. Ook de oversteek op de Tweebaksmarkt is erg onoverzichtelijk, schrijven ze. “Het is een kwestie van tijd voordat het hier een keer heel erg mis gaat” aldus één van de initiatiefnemers.

Hinkelblok

Tijdens Ljouwert Culinair, op zaterdag 13 mei, gaat een groep kinderen aan de slag om op deze oversteekplek een groot hinkelblok te tekenen. Zo willen de initiatiefnemers de gemotoriseerde weggebruikers duidelijk maken dat het hier gaat om een plek voor wandelaars. En dat ze een beetje op hun snelheid moeten letten.

De ondernemers roepen alle kinderen die willen meehelpen op om zich op 13 mei te melden bij de oversteek. Zo hopen ze de aandacht van de gemeente te trekken en een veiligere straat te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *