Wie jarig is, trakteert: gratis donderdagen in Natuurmuseum Fryslân!

In 2023 bestaat Natuurmuseum Fryslân maar liefst 100 jaar! En wie jarig is, trakteert. Daarom heeft het Natuurmuseum de gratis donderdagen ingesteld. Op schoolvakanties uitgezonderd kun je elke donderdag gratis het museum bezoeken!

Naast de gratis entree is er ook gratis koffie en thee. Daarnaast kun je voor één euro in de OnderWaterSafari. De actie is in het leven geroepen omdat de mensen van het Natuurmuseum het belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt naar een museum te gaan. Ook mensen met een smallere beurs.

‘Eventjes naar binnen lopen’

De gratis donderdag heeft overigens nog een doel. In het museum is namelijk veel te doen en om alles te kunnen zien, breng je er soms wel uren door. Dankzij de schoolroosters is er ’s middags weinig tijd voor een uitgebreid museumbezoek.

Daarom kun je nu na schooltijd of op weg naar de stad eventjes naar binnenlopen. En heb je nog niet alles gezien? Dan kun je de week daarop het volgende deel bekijken! Zo wordt het museum meer onderdeel van je dagelijks leven.

De gratis donderdag geldt het hele jaar 2023, op schoolvakanties na. Scholen krijgen een gereduceerd tarief. Online reserveren wordt sterk aanbevolen. Dat kan via de website van het Natuurmuseum. Overigens zijn er in 2023 allerlei leuke activiteiten te doen, zoals een natuur & cultuurfestival rond de verjaardag van het museum. Ook dat programma is op de website van het museum te vinden.

1 Reactie to “Wie jarig is, trakteert: gratis donderdagen in Natuurmuseum Fryslân!”

  1. Leuke actie, wie weet lukt het om een keertje langs te wippen op een donderdag buiten de schoolvakanties (normaal gesproken werk ik dan..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *