Wel of geen verbod op vuurwerk?

Dat er een verbod moet komen op gevaarlijk vuurwerk daar is de meerderheid van de Tweede Kamer het afgelopen maandag mee eens geworden. Het gaat om de partijen ChristenUnie, D66, Denk, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, SGP, SP, Van Kooten-Arissen en 50+ die voor het verbod zijn. Aan de andere kant zijn het de partijen CDA, FvD, PVV, van Haga en de VVD die het liefst geen verandering zien in het huidige beleid.

Waarom dit voorstel er juist nu gekomen is? Dat heeft alles te maken met de vele incidenten die tijdens afgelopen jaarwisseling plaatsvonden. Maar zijn er die niet altijd? Wellicht nu nog meer schade en ongevallen dan vorige jaren.

Het verbod zal moeten komen op gevaarlijk vuurwerk. Maar wat verstaan we dan precies onder ‘gevaarlijk’ vuurwerk? De politie heeft aangegeven dat al het vuurwerk waarmee gegooid kan worden, verbannen moet worden. D66, PvdA en de ChristenUnie willen graag dat het verboden wordt om knalvuurwerk en vuurpijlen af te steken. Wat we nou exact verstaan onder gevaarlijk vuurwerk, dat zal nog besproken moeten worden.

2 Reacties op “Wel of geen verbod op vuurwerk?”

  1. Eindelijk wordt er tenminste over nagedacht hoe dit jaarlijks terugkerend fenomeen beheersbaar te maken. Het is immers afschuwelijk als al ver voor oudejaarsnacht het afsteken van knalvuurwerk überhaupt mogelijk is. Heel veel mensen vinden dit ontzettend vervelend en moeten zich neerleggen bij het oogluikend toestaan van dit in mijn ogen kwajongens/meisjes gedrag. Maak er een feest van voor iedereen en steek vuurwerk af door vrijwillige professionals op een daarvoor gemeentelijk aan te wijzen plek liefst in de binnenstad. Hierdoor krijgen jongeren weer zin om elkaar te ontmoeten en andere dingen te doen in dit nachtelijk uur. Ik ben voor een algeheel verbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *