Weinig online les bij Campus Fryslân

Studenten van Campus Fryslân krijgen les in het Beursgebouw in Leeuwarden. Omdat er nog niet zoveel studenten zijn en er wel grote ruimtes beschikbaar zijn, komt dat nu eigenlijk wel goed uit.

De universiteit groeit nog niet zo snel, maar daardoor is het wel een ideale plek om gewoon op locatie les te geven, iets waar grotere onderwijsinstellingen in deze coronacrisis nog een probleem mee hebben. Dit komt omdat met meerdere studenten de anderhalve meter afstand houden bewaren nogal lastig is. Het gebouw van Campus Fryslân is 5.500 vierkante meter, dus er is plek genoeg. Op dit moment kan daarom zeventig procent van het onderwijs fysiek plaatsvinden.

Om het helemaal coronaproof te maken, zijn er looproutes en pompjes met handgel in het gebouw aanwezig. De klaslokalen zijn zo ingericht dat alle tafels op anderhalve meter afstand staan en op de deuren staat aangegeven hoeveel mensen ernaar binnen mogen, zo schrijft Omrop Fryslân. Er wordt ook aangeraden om een mondkapje te dragen, dit is tot nu toe alleen verplicht in de gangen en andere publieke ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *