Wat te doen met Leeuwarden 2019?

In 2018 hebben we een topaantal bezoekers gehad in Leeuwarden. Met alle evenementen hebben we een ontzettend gezellig jaar gehad. 2019 moet nog beter worden. Maar hoe doen we dat? Wij zijn benieuwd naar jullie ideeën; hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen naar de stad blijven komen? Wij gooien alvast één idee op.

Aanpassing parkeerbeleid
Nog niet zo lang geleden mochten we op zondag gratis parkeren in de binnenstad. Wij zouden dit graag weer terugzien in de stad. Ons voorstel: Maak parkeren in de binnenstad gratis vanaf 19:00 uur elke doordeweekse dag en in het weekend gratis. Dit verlaagt de drempel om naar de stad te komen. Doordeweeks kun je gemakkelijker kiezen om in de stad uit eten te gaan, in het weekend kun je onbezorgd shoppen. 

Zorgt dit voor teveel verkeersdrukte? Dan werkt het plan! Maar los het op door de parkeergarage’s op deze tijdstippen gratis of goedkoper te maken. 

Jullie hebben vast betere ideeën, kom maar op!

1 Reactie to “Wat te doen met Leeuwarden 2019?”

  1. Gratis parkeren in de binnenstad terwijl er ook gesproken wordt over het autoluw maken van de binnenstad.. Dat botst nogal. Ik kies, als binnenstadbewoner, voor het laatste! Als mensen naar de stad willen komen zullen ze dat vast niet laten om een paar euro parkeergeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *