Wat missen we op culinair gebied?

wat missen we culinair

We lopen met z’n allen te klagen dat er al zoveel horeca in Leeuwarden is, maar wij hebben juist het gevoel dat we nog wat missen. Immers willen we niet meer van hetzelfde, maar juist echt iets nieuws erbij. Recent is Loetje in de stad gekomen en ook het idee van een Boer Geert sloeg aan. Daarom is onze vraag aan jou: wat missen we nog op culinair gebied in Leeuwarden? Wij hebben alvast drie suggesties.

Nutella-shop

Laten we bij de zoetekauwen beginnen. Even hebben we een chocoladerestaurant in de binnenstad gehad, helaas ging die al snel ter ziele. Er is dus ruimte op de markt voor een chocoladerestaurant of Nutella-restaurant. Chocoladetaart met een chococino erbij, hartige gerechten met cacao er doorheen, Nutella-ijs, Nutella-fonteinen waarin je vers fruit kunt dippen; klinkt lekker toch?

Burgerking

We hebben in Leeuwarden al veel fastfoodrestaurants, maar een Burgerking hebben we nog niet. KFC is er uiteindelijk ook gekomen, dus misschien is er nog ruimte voor nog een keten. Misschien dat we Burgerking straks op het Cambuurplein kunnen verwelkomen. Dit kan natuurlijk ook de eerste Pizza Hut van het noorden zijn of zelfs de eerste Nederlandse Dairy Queen. Laatstgenoemde hebben we nog niet in Nederland, maar behoort wel tot de Top 10 fastfoodketens ter wereld.

Blauwe Hollander

Vanuit iedere windstreek hebben we wel een restaurant in Leeuwarden. Toch missen we een restaurant die een echt Hollands potje eten op tafel zet. Grand Café De Friesche Club biedt bijvoorbeeld wel al een bavette of runderstoofpot, maar wij dachten aan een restaurant die echt a.g.v. serveert zoals de Blauwe Hollander in Amsterdam. Een goede gekookte aardappel, groenten als andijvie, spinazie, rode bieten of erwten erbij en een lekker stukje draadjesvlees of een slavink. Natuurlijk mag het in de winter ook een lekkere stamppot zijn. Vooraf eet je een erwtensoep of bruinebonensoep en als toetje krijg je vla of yoghurt. Echte Hollandse gerechten dus.

6 Reacties op “Wat missen we op culinair gebied?”

 1. Als er dan toch moet worden gekozen voor nog een restaurant erbij, zou ik zeggen de Blauwe Hollander. Gewoon simpel aardappelen met groenten en vlees erbij. Toen de vrouwenpoort er nog was kon je daar ook draadjesvlees bestellen. En voor wat betreft een hamburgerketen lijkt mij niet. Er zijn al zo vele fastfoodketens waar je hamburgers kunt bestellen. Bovendien heeft Double BB ook vele varianten aan hamburgers. Dat is mijn mening.

  1. Hallo Janny, dat zijn gerechten die ik thuis ook kan maken, ga dus liever naar een restaurant met gerechten waar ik nooit van gehoord of geproefd heb, lekker op avontuur.!
   En er zijn nu genoeg buitenlanders met culinaire inzichten in Leeuwarden !!

 2. Een Thais restaurant mist wat mij betreft echt in Leeuwarden! Zo lekker en echt anders dan andere Aziatische keukens. Als iemand dit begint kom ik er zo vaak mogelijk eten!

 3. Mooi stukje. Helaas presenteren we als hotel cafe t Anker ons niet echt als restaurant. Maar al meer dan 50 jaar , eten onze gasten die vooral in de bouw werken, gerechten met de gekookte aardappel , jus erop, groenten als spinazie, spruiten etc en bal gehakt, slavinken, draadjesvlees etc. Je weet wel, zoals je mammie altijd eten klaarmaakte. Bloemkool met kaassaus er over. Zoals genoemd , gasten zijn voornamelijk werkzaam in de bouw , zoals lange projecten haak om Leeuwarden etc etc. Het bestaat dus nog , alleen presenteren we het niet als basis op de kaart. Toch eens over nadenken. Eetcafé inrichting past ook wel bij dit soort gerechten.

 4. we missen in leeuwarden een restaurant die wel een uitzondering maakt qua prijs voor mensen met een maagverkleining. Ik merk dat veel mensen die zo’n operatie hebben gehad nooit meer uit eten gaan omdat ze bijv. een 3 gangen menu niet op kunnen alleen . Wanneer men een maagverkleinende operatie heeft gehad krijgt men een pasje vanuit het ziekenhuis waar dit op staat en zo is het dus ook makkelijk controleerbaar. Toen Jasmin Garden er nog was kon men daar voor de helft van de prijs eten en dat was dan ook heel populair onder de mensen met een maagverkleining. Nu zit er niets meer in leeuwarden met een soortgelijke regeling terwijl er steeds meer mensen in en rondom leeuwarden zijn die zo’n operatie hebben gehad. ik denk dat als je echt een USP wil hebben als restaurant dat dit wel 1 is waarin je ook daadwerkelijk uniek bent.

 5. Pfoei,
  Gezien de suggesties missen we niets in Leeuwarden: nog meer fast food… Het klopt dat we geen burgerking hebben, maar wel Double B, die origineler uit de hoek komt als burgerrestaurant dan weer een keten erbij. Zelfde als Pizza hut: we komen om in de pizzeria’s. Voor een chocoladerestaurant bleek helaas geen markt in Leeuwarden. En Hollandse pot vind je bij De Vliegende Hollander, Spinoza, De Friese Club en Het Anker.
  Qua aanbod mogen we absoluut niet klagen in Leeuwarden, zowel in aantallen als in diversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *