Waarschijnlijk geen Zwarte Pieten meer bij Sinterklaasintocht Leeuwarden

Zijn er dit najaar nu wel of geen Zwarte Pieten aanwezig bij de intocht van Sinterklaas in Leeuwarden? Ja, er was vorige week heel wat verwarring over op social media, maar uiteindelijk lijkt het er toch op dat ook in Leeuwarden voortaan geen Zwarte Pieten meer te zien zullen zijn.

Dat de zwartepietendiscussie weer naar voren is gekomen, zal vast en zeker het gevolg zijn van de black-lives-matter-protesten. Beide zaken hebben nu eenmaal een verband met racisme en discriminatie. Binnenkort zal er een voorstel komen van de organisatie hoe de intocht er uit komt te zien zonder de Zwarte Pieten.

Door de verandering laat een groep vrijwilligers weten niet meer mee te willen werken aan de intocht, maar aan de andere kant zijn er waarschijnlijk ook mensen die nu juist wel willen helpen. De Sinterklaasintocht kan dus, gelukkig voor de kinderen, gewoon georganiseerd worden. Het is tenslotte een kinderfeest. Of zal corona de Sinterklaasintocht gaan verpesten? Het blijven onzekere tijden, maar laten we hopen op het beste.

3 Reacties op “Waarschijnlijk geen Zwarte Pieten meer bij Sinterklaasintocht Leeuwarden”

  1. Dan maar niet meer naar de intocht, hebben ze het toch gewonnen van een eeuwenoude traditie, walgelijk dit maar sjapoo anti Pieten😡 jullie hebben het vernietigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *