Waar komt Richard nu weer mee thuis?

Richard is het gezicht van Van Ouds, en Van Ouds is Richard’s ziel en zaligheid. Vol passie is hij altijd op zoek naar mooie en spraakmakende meubels. Maar waar haalt hij zijn meubels vandaan? Waar komt ‘ie mee thuis? En waar belanden zijn te gekke meubels vervolgens weer? We vragen het hem. 

Ridderharnas
Wanneer we komen aanlopen is Richard een tot-kast-omgebouwde motor aan het uitladen. Een typisch meubel voor Van Ouds. Naast het ‘gewone’ assortiment van bankstellen, eethoeken, kasten en meer, is dit een goed voorbeeld van de spraakmakende items in zijn assortiment. ‘Die motor, die vind ik gewoon te gek. Hij is niet voor iedereen, maar het is wel echt een blikvanger’, aldus de ondernemer. Inkopen doet hij bij vele verschillende groothandels in het land. Het is maar net waar hij de mooiste spullen voor de leukste prijs vindt. ‘Zoiets als de motorkast of het ridderharnas kom ik gewoon tegen en neem ik dan mee. Die staan hier dan een tijdje, maar zijn wel typerend voor de winkel. Het is net even anders, en dat onthouden mensen.’ Bij welke groothandels hij komt, krijgen we niet uit hem los. Laten we dat gewoon als ‘het geheim van de smid’ beschouwen. 

Ibiza
Een echte eyecatcher is de Vespa-scooter, ook omgebouwd tot huiskamermeubel. De scooter is al ingepakt, klaar om naar Ibiza te verschepen. ‘De koper is interieurdesigner op Ibiza en was bij ons binnen geweest. De Vespa past precies in het interieur dat hij aan het inrichten is’, vertelt Richard. En zo gaan er wel meer van zijn producten de landsgrenzen over: ‘Ik heb veel baat bij Culturele Hoofdstad. Toeristen zijn enthousiast over de meubels, verlichting en accessoires. Zo zijn al vele items naar bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken gegaan.’ Dat is ook niet zo gek. Hij heeft zeer mooie spullen in huis die perfect binnen de huidige trends passen, en dat voor een aantrekkelijke prijs. 

Balans
Richard staat er niet alleen voor. Hij zorgt ervoor dat de winkel een ware schatkist is, vol unieke meubels en accessoires. Zijn vrouw Elly en schoonzus Tiny zorgen ervoor dat de zaak er ietwat netjes bijstaat. Ietwat? Ja, de winkel straalt de flexibiliteit – of chaos – van Richard uit. Kom een week later binnen en het is er compleet veranderd; het is een meubelzaak als geen ander. ‘Hij komt dagelijks met nieuwe spullen binnen. Alles vindt hij even belangrijk en zet hij dan dichtbij de ingang. Door het over de hele winkel te verdelen zorg ik samen met Elly ervoor dat er meer balans is‘, benadrukt Tiny. 

Bijzonder
Het resultaat is een winkel vol ‘gewone’ en bijzondere meubels, verlichting en accessoires. Geen strakke woonboulevard, maar een plek waar het schat zoeken is. Bovendien vermaakt de man des huizes zich hier ook prima. Van Ouds is een winkel waar je een keer geweest moet zijn! 

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *