Voorstelling ‘Maria Louise was here’ vanaf morgen van start

Vanaf morgen presenteert het Princessehof Maria Louise was here. Gedurende de zomermaanden schuiven bezoekers acht weekenden lang, drie keer per week, ’s avonds laat aan in de paleistuin voor een poëtische Son et lumière waarin video, muziek en licht samenkomen. Een coronaproof openluchtevenement midden in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Letterlijk en figuurlijk wordt het leven van Maria Louise uitgelicht op de achtergevels van haar voormalige stadspaleis het Princessehof, midden in de historische binnenstad van Leeuwarden. Maria Louise was here is een meeslepende en poëtische show met videoprojecties, begeleid door speciaal gecomponeerde muziek door Max Knigge, ingespeeld door het NNO en een sprookjesachtig uitgelichte tuin. Het zomeravondspektakel schetst een modern portret van Maria Louise van Hessen-Kassel, gemaakt door regisseur Jos van Kan en videokunstenaar Frouke ten Velden. Actrice Ariane Schluter, tweevoudig winnares van de prestigieuze Theo d’Or toneelprijs (2003, 2004), vertolkt Maria Louise. Voorafgaand de videoprojecties brengen muzikanten, dansers, woordkunstenaars of experts op geheel eigen wijze een ode aan de prinses.

De voorstelling ‘Maria Louise was here’ is van 9 juli tot en met 28 augustus te zien in de tuin van het Princessehof. Via de website van het stadspaleis, www.princessehof.nl, kun je je kaartje bestellen. Een kaartje kost vijf euro per persoon. Wees er snel bij, want de voorstellingen zijn populair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *