‘Villa Nova’, dé villa van je dromen

In een dorp een stukje buiten Leeuwarden, aan de Pôllesingel in Hardegarijp, vind je deze woning van je dromen! Woning? Een villa is wellicht een betere benaming voor dit huis met maar liefst elf kamers, een totaal woonoppervlak van 508 vierkante meter en een perceel van 5207 vierkante meter.

Deze riante villa uit 1856 heeft zelfs een eigen naam: ‘Villa Nova’ en het heeft een monumentale status. Een stukje geschiedenis is hier dan ook wel op z’n plaats. De villa werd namelijk jarenlang als kantoorruimte gebruikt door architect Abe Bonnema. De tuin is met veel zorg ingericht en hier bevinden zich ook monumentale bomen.

Inmiddels heeft Villa Nova haar woonfunctie weer teruggekregen. Het is prachtig verbouwd, waarbij het aan de ene kant een strak en modern karakter heeft, maar aan de andere kant er ook klassieke en antieke elementen terugkomen, wat het met elkaar een ontzettend sfeervol huis maakt.

De villa beschikt naast de vele kamers over twee badkamers en twee aparte toiletten. Je zult elkaar ’s morgens dus niet zo snel in de weg lopen. Je moet waarschijnlijk eerder oppassen dat je elkaar niet kwijtraakt.

Zie jij jezelf hier wel wonen? Dan hebben we goed nieuws, de villa staat namelijk te koop! Wel moet je er een groot bedrag voor neerleggen, namelijk 1.295.000 euro, maar dat was uiteraard te verwachten. Meer informatie over Villa Nova vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *