Vijf nadelen aan het samen slapen met je vriendin!

Als je een relatie hebt, hoort samen slapen er zeker bij. In films zie je altijd hoe romantisch koppels samen in slaap vallen, maar dit is niet altijd de realiteit. Samen slapen met je vriendin heeft natuurlijk iets moois. Je valt samen in slaap en wordt de volgende dag weer naast dezelfde persoon wakker. Maar soms kan samen slapen met je vriendin ook best vervelend zijn en dat wel om deze vijf redenen:

  1. Koude voeten

Elke avond weer, als je samen in bed kruipt, kruipen die koude ijspegels weer tussen je benen… We gunnen jou warme voetjes, maar wij willen ook gewoon een comfortabele temperatuur. Tip: koop een kruik zodat ze daar haar voetjes mee kan opwarmen.

2. Samen met je vriendin slapen is veel te warm!

Dan liepen we net wel te zeiken over die koude ijspegels, maar dat zij elke keer als een kacheltje tegen je aan komt kruipen is ook iets waar we niet altijd blij van worden. Het lijkt allemaal heel schattig dat knuffelend in slaap vallen, maar is het niet de verlamde arm die je krijgt, is het wel de hitte die je nekt.

3. Dekens stelen

Je bent lekker in slaap gevallen en plots word je midden in de nacht wakker… En jawel, mevrouw heeft de dekens weer gestolen. Veel mannen herkennen dit maar er zijn trucjes om dit te voorkomen, namelijk:  Zorg voor een warme kamer, want wie het koud heeft, rolt zich in de dekens. Maak haar wakker: Hoe vervelend dit ook voelt, als je er niets van zegt zal het ook niet veranderen. En het beste is nog, probeer het te voorkomen , want dan heb je allebei een goede nachtrust. Zorg ervoor dat je deken groot en warm genoeg is en rol anders op een klein gedeelte van je deken, zodat je wat tegenwicht kunt geven wanneer je partner aan de deken trekt. Mocht dit ook niet helpen, dan kan je altijd nog kiezen voor 2 aparte dekens. 😉

4. Je hebt geen ruimte en kan je niet meer bewegen

Je wordt midden in de nacht wakker en hebt gek genoeg nog wel deken, maar geen ruimte. Je kan niet draaien of je valt bijna uit bed. Ze heeft zich midden op het bed geplaatst en ook nog eens haar benen over je heen. Waardoor je dus al helemaal niet kan bewegen zonder haar wakker te maken.

5. Eindeloos kletsen voordat je in slaap mag vallen

Het is logisch dat als je samen in bed ligt nog eventjes gezellig wil babbelen of dingen aan elkaar kwijt wil. Maar wij mannen houden daar niet zo van, doe dit gewoon bij het eten, op de bank of voor het slapen gaan. Een bed is om in te slapen en niet om eindeloos in te kletsen. 

Samen slapen kan irritaties opleveren en je nachtrust verstoren. Afspraken maken en eerlijk zijn helpen vaak het beste. Maar al met al, is samen slapen juist goed voor je relatie. En uit onderzoek is gebleken dat vrouwen het allerbeste slapen samen met hun partner. En dat is natuurlijk ook veel waard!

Bron: https://man-man.nl/samen-slapen-met-je-vriendin/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *