Vier de voorjaarsvakantie in het Fries Landbouwmuseum: insecten proeven, knutselen of naar het insectenhotel!

Durf jij een krekel of een sprinkhaan te eten? Maak jij de lekkerste insectenbrownie? Of kijk jij je ogen uit bij het meelwormenhotel? Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart kan je dit en meer in het Fries Landbouwmuseum uitproberen!

Als we in de toekomst duurzamer moeten eten, liggen er dan insecten op ons bord in plaats van vlees? Of is een insect ook vlees? Wie durft mag dat uitproberen met een proeverij van krekels en meelwormen. Je mag ook een insecten-brownie maken.

Theatervoorstelling ‘Insect en Hotel’

Op donderdag 2 en vrijdag 3 maart is om 13.00 uur de vrolijke theatervoorstelling “Insect en Hotel” van stichting Podiumschool. De voorstelling gaat over een insectenhotel.

Tot groot verdriet en verbazing van de hotelbaas komen er dit jaar bijna geen gasten meer naar het insectenhotel. Hoe komt dat toch? De eigenaar kan niets anders doen dan het hotel sluiten. Tot, op een dag het bloemenmeisje voorbij komt, door haar wordt alles anders.

De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. De entree is €3,50 per persoon. Reserveren wordt aangeraden.

Sokkenbreimachine

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart wordt een demonstratie gegeven van een sokkenbreimachine uit 1910. Achter deze machine zit een heel verhaal. In de eerste wereldoorlog werden alle vrouwen en meisjes opgeroepen om sokken te breien voor de soldaten.

Hun sokken werden namelijk snel nat in de loopgraven en om geen ziektes op te lopen moesten ze regelmatig nieuwe sokken hebben. Ook in de tweede oorlog werd er nog volop gebreid maar daarna kwam de industrialisatie. De sokkenbreimachine is nu dus een curiosum, maar er worden nog steeds de mooiste sokken op gebreid en ze zijn ook te koop.

De knutselactiviteit en de speurtocht zijn de hele vakantie, van zaterdag 25 februari t/m zondag 6 maart te doen. Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart hebben kinderen gratis toegang ‘op vertoon van’ hun pake (opa), beppe (oma) of een andere volwassene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *