Verrassende voordelen van een lekker potje klagen

Klagen, het lijkt soms bijna wel een sport in Nederland. Klagen over het weer, over werk of over de hele wereld in zijn geheel. Iedereen doet het, ontzettend veel en zonder dat ze het doorhebben. Klagen wordt vaak als iets negatiefs gezien en het is voor de mensen tegen wie je klaagt vaak fijner als je dingen gewoon positief bekijkt. Maar er zijn momenten dat klagen verrassend genoeg toch goed voor je kan zijn. Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

Je raakt een gedeelte van je frustratie kwijt

Een lekker potje klagen zorgt ervoor dat jij je frustraties kwijt raakt. Het lucht op als je je frustratie kan delen over bijvoorbeeld die vervelende collega, de lastige kinderen of het slechte weer. En als je een stressvolle dag hebt gehad ont-stress je door even lekker te klagen!

Door te klagen, kan je samen met anderen naar een oplossing zoeken 

Wanneer je niet vertelt wat je dwars zit, zullen anderen ook nooit doorhebben dat je iets dwars zit. Als je aangeeft waar je mee zit kan je samen naar een oplossing zoeken. Of natuurlijk samen lekker verder klagen, want samen klagen verbindt en zorgt voor een goed groepsgevoel ‘’Vind jij dat ook zo irritant?!’’ “Ja, echt wel!’’

Goede keuzes maken

Soms helpt klagen juist om goede keuzes te maken. Vaak roept klagen ongevraagd advies op van anderen en daar kan je soms verdomd veel aan hebben. 

Je kan zien of iemand te vertrouwen is

Klagen kan een manier zijn om meer te weten te komen over de ander. Je kunt erop letten of de ander je steunt. Je krijgt door te klagen meer inzicht in hoe iemand je ziet. Zal diegene gewoon achter je blijven staan als je wat minder positief bent of wordt het tegen je gebruikt? Je kan op die manier zien hoe je relatie met iemand in elkaar zit. 

bron: manman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *