Verander je lijf en je leven bij Consulinn!

Een stofzuigerachtig apparaat, waar koude lucht van min 32 graden Celsius uitkomt, hangt boven het gezicht van een cliënt. Vakkundig stuurt medewerkster Cisca van Salon Consulinn de slang over het gezicht van de vrouw die de cryobehandeling met een glimlach ondergaat. Na de behandeling ziet haar gezicht er weer frisser, jonger en strakker uit. In een andere ruimte ligt een vrouw relaxt op een bed met twee zuignappen op haar buik. De zuignappen zuigen vacuüm. Vetcellen worden op deze manier bevroren bij een temperatuur van min 8 graden Celsius. Ze blijft hier een uur liggen voor het beste resultaat bij de Cryolipolyse. Verderop in een behandelkamer ligt een cliënt ontspannen in haar ondergoed op een bed en zijn haar bovenarmen, buik en benen in klittenband gewikkeld. Dankzij elektrostimulatie en infrarood worden vetcellen geleegd en spieren weer opgebouwd. Het is een workout zonder inspanning.

Salon Consulinn
Eigenaresse Linda Lettinga vertelt op haar kantoor in Leeuwarden enthousiast over haar bedrijven. In 2010 begon ze thuis op een slaapkamer met Consulinn, naast haar werk als intercedent. Ze stopte midden in de crisistijd met haar vaste baan en ging verder met het helpen van mensen die willen afvallen. Inmiddels heeft ze al zes vestigingen opgericht in Friesland. In 2016 kwam daar Salon Consulinn in Leeuwarden bij. ‘Ik wilde onze cliënten iets aanbieden wat in het verlengde lag van het afvallen. Toen ben ik met een apparaat begonnen tegen huidverslapping. De mensen die hier komen, vallen redelijk snel af en als je eerst veel te zwaar bent, dan kun je last krijgen van hangend vel.’ Dit apparaat sloeg aan en Salon Consulinn breidde uit en werkt nu met één Cryoskinn apparaat, vier TEI Systems en zes Cryolipolyse apparaten. Het bedrijf blijkt net als het moederbedrijf Consulinn een groot succes te zijn.

Finetunen
‘De TEI en Cryolipolyse behandelingen helpen niet per se om af te vallen, maar om je figuur te finetunen. Afvallen kun je het beste doen met de maaltijdvervangers en het afvalprogramma van Consulinn. Cryolipolyse wordt meestal ingezet voor mensen die net dat ene randje over de broek vervelend vinden of bijvoorbeeld bij hangend vet onder de armen. TEI werkt met matten en hiermee kun je veel meer gebieden in één keer behandelen. Het is sporten zonder inspanning en je hebt direct centimeterverlies. Cryolipolyse duurt wat langer; één keer in de vijf weken mag je een lichaamsgebied behandelen en daar heb je wat meer geduld voor nodig, maar heeft blijvend resultaat. Voordat mensen met een behandeling beginnen, komen ze eerst bij Cisca van Salon Consulinn voor een intakegesprek. Zij adviseert welke behandeling het beste bij hen past.

Feelgoodbedrijf
Linda vindt het heel belangrijk dat iedereen tevreden de deur uitloopt. ‘Wij willen gewoon dat mensen het hier fijn hebben. Ze komen bij ons, omdat ze zich aan hun lichaam storen. Wij doen er alles aan om ze daarbij te helpen. We zijn een feelgoodbedrijf, maar niet alleen maar vlinderend; we gaan voor diepgang en coachen op gedragsverandering. Ik denk dat het in ons voordeel spreekt, dat wij zelf ook problemen hebben gehad met ons gewicht. We zijn allemaal veel te zwaar geweest en we worstelen af en toe nog steeds met de kilo’s. Dat maakt ons menselijk, waardoor mensen zich meteen prettig voelen bij ons. We zijn niet hyperslank en we snappen dat je eigenlijk het koekje niet wilde nemen, maar het toch hebt gedaan. Wij begrijpen de achterliggende problematiek erachter en dat is een van onze grootste krachten.’

Slank(er) de zomer in
Ben je nog niet op je streefgewicht, dan kun je bij Consulinn eerst terecht voor het 8-weken- programma Consulinn slank(er) de zomer in. ‘Elke week behandelen we een thema: gezond eten, bewegen, etiketten lezen en testen als ben je een emotie-eter? Je krijgt allemaal goodies en prijzen als je je eerst mijlpaal hebt gehaald. Op dit programma krijgen we onwijs veel goede reacties’, zegt Linda trots. ‘We zijn specialisten op het gebied van emotie-eten en we hebben een heel natraject. We laten de mensen niet direct los als ze hun doel hebben bereikt, maar bekijken hoe je nu vertrouwen gaat krijgen in voeding en in jezelf. En als je het hebt over slank in de zomer: onze apparaten zijn daar zeer geschikt voor. Als je nog iets wilt doen aan je muffin top of gewoon strakker de zomer in wilt, moet je bij ons zijn. Vraag gerust een intakegesprek aan bij een van onze coaches voor het 8-weken- programma of neem contact op met Cisca over de behandelingen in onze Salon.’

Tekst: Jantina de Vries
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *