Veel hinder voor treinreiziger in november, bussen worden ingezet

Er komt veel hinder voor treinreizigers deze maand. Er worden veel bussen ingezet die het treinvervoer voor de komende tijd moet vervangen. Dit komt door de werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden.

Van woensdag 18 november tot en met zondag 29 november zet Arriva bussen in voor reizigers tussen Leeuwarden en Buitenpost. Zaterdag 21 november en zondag 22 november worden er bussen ingezet tussen Leeuwarden en Zuidhorn. In het laatste weekend van november rijden er helemaal geen treinen van en naar Leeuwarden. Dus niet alleen naar Groningen ligt het treinverkeer stil, ook naar Stavoren, Akkrum en Harlingen Haven rijden er geen treinen. Dit duurt van vrijdag 27 november tot en met zondag 29 november. Maandag 30 november rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Tijdens deze werkzaamheden zal zowel Arriva als NS bussen inzetten om er zo het treinverkeer te vervangen.

De werkzaamheden die deze maand plaatsvinden zijn de laatste werkzaamheden die moeten plaatsvinden voordat er een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden kan rijden. Dit moet op 14 december gaan gebeuren.

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden
Foto: Jan Oosterhuis, gebruikt onder de CC BY-SA 3.0-licentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *