Vapen: wel of niet schadelijk voor de gezondheid?

In het pand naast Du Nord en dan bedoelen we niet de Kantelaar, valt binnenkort weer wat te beleven. Er hangt al een tijdje een wit poster met daarop ‘One2Vabe Leeuwarden’ en zoals de naam doet vermoeden, zal er naar alle waarschijnlijkheid een vabeshop komen. Maar wat is dit nu eigenlijk, een vapeshop?

Vapen of dampen zijn andere benamingen voor het gebruiken van een elektronische sigaret. Er wordt beweert dat de rook die wordt ingeademd met een e-sigaret veel minder schadelijk is dan het roken van een normale sigaret. Dit klinkt aannemelijk, want ongezonde stoffen zoals teer, koolmonoxide, cyanide en polonium zijn niet aanwezig, maar welke stoffen bevat de vloeistof van de e-sigaret dan wel? En zijn deze dan wel zo verantwoord?

Ook de e-sigaret verschijnt negatief in het nieuws en wordt vermoedelijk gezien als een veroorzaker van kanker; van de dampen van nicotine kunnen mensen waarschijnlijk de ziekte krijgen. Zeker dus niet minder schadelijk! Ook afwijkingen aan de longen is onder andere een gevolg van de e-sigaret.

Het gaat hier wel om elektronische sigaretten die nicotine bevatten. Er zijn namelijk ook varianten zonder nicotine en deze zullen zeker minder schadelijk zijn. Helaas geeft het grootste deel van de Nederlanders toch de voorkeur aan de e-sigaretten met nicotine…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *