Vandaag is het Wereldgezondheidsdag

De Wereldgezondheidsdag, wat elk jaar plaatsvindt op 7 april, is in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) om aandacht de vragen voor gezondheid en ziektes. Dit jaar gaat de aandacht speciaal uit naar het steunen van verpleeg- en verloskundigen.

Waar in Nederland de gezondheidszorg over het algemeen goed geregeld is, geldt dit niet voor alle landen. In armere landen is de zorg vaak onvoldoende, mensen zijn onwetend over de risico’s van ziektes door beperkt onderwijs en daarom wil het WHO juist praten over alle ziektes die er zijn en de eventuele taboes die hier op rusten bespreekbaar maken.

Waar vorig jaar diabetes als onderwerp centraal stond, zijn het nu de verlos- en verpleegkundigen die in het zonnetje gezet worden. Erg toepasselijk in deze vervelende coronatijden, maar we mogen de belangrijke rol die zij op dit moment spelen zeker niet vergeten. Vandaag mogen we hun onmisbare werk vieren!

De WHO roept ook op, om juist vandaag, de verpleeg- en verloskundigen te steunen zodat zij genoeg kracht hebben om iedereen, overal de zorg te geven die nodig is.

Bron: World Health Organization

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *