Van woningtekort tot pepernotenoverschot: bekijk voorstellingen Romte en Sintgelok bij Tryater!

Is het buiten kouder? Laat je dan verwarmen door theater! Theatergezelschap Tryater brengt dit najaar twee verrassende voorstellingen: Romte en Sintgelok.

Voorstelling Romte is een sitcom over wonen. Samen met vier personages reis je door de tijd. Met hen (her)beleef je de woningnood in de jaren ’50, de uitbundige woonideeën van de jaren ’70 en de individualisering van de jaren ’90. En uiteindelijk kom je terecht in het hier en het nu, waar een nieuwe wooncrisis zich aandient.

De voorstelling speelt zich af op verschillende locaties in heel Friesland. In Leeuwarden wordt de voorstelling gespeeld bij Siderius Heftrucks en Friso Bouwgroep Houkesloot. Je zit dus op een tribune tussen de heftrucks, pallets of machines!

De voorstelling Sintgelok

In het eigen gebouw speelt Tryater de voorstelling Sintgelok, een doldwaas en muzikaal Sinterklaasfeest. Kun jij je het Sinterklaasfeest van vroeger nog herinneren? Met àl die momenten vol spanning en verwachting?

Van het zetten van je schoen en het zingen in de klas tot het zitten op een schoot en het openen van je cadeau: wat was het een speciale tijd! Totdat je ontdekte dat je onderdeel was van een groot toneelstuk…

Van 9 november tot 3 december komen er hulpsinten uit alle windstreken naar Tryater en ontdek jij alles over het heerlijk avondje. Want: wat vieren we eigenlijk in de aanloop naar en op 5 december zelf? Welke vormen, rituelen en symbolen horen bij de goedheiligman? Dit (en nog veel meer) komt samen in een vrolijke, meertalige show die tot nadenken stemt.

Kaartjes kopen voor (een van) de voorstellingen? Dat kan via de website van Tryater. Daar vind je overigens ook meer informatie over de voorstelling Sintgelok en de voorstelling Romte.

Foto: Tryater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *