De nieuwste fitnesstrend: The Trip

Immersive fitness is de nieuwste fitnesstrend. Daar speelt Sportschool Ursus met ‘The Trip’ op in: ze zijn de eerste in Nederland met deze nieuwe spinningbeleving. De videowall geeft de groepsles een extra dimensie. Bovendien stimuleert het je nog harder te gaan. Spinning was nog nooit zo meeslepend. Ondertussen zijn ze ook begonnen virtual trainingen. Benieuwd wat dat is? Wij vragen het Erwin Boonstra, samen met zijn vader runt hij Ursus. 

Innovatie
Bij immersive fitness ben je niet alleen bezig met je oefeningen, het draait ook om de beleving en een meeslepende ervaring. Deze manier van sporten is dan ook geïnspireerd op film, liveconcerten en interactief gamen. Ursus werkt al jaren samen met Les Mills, een Nieuw-Zeelands bedrijf dat vooraan staat op het gebied van sportinnovatie. Zij zijn de makers van The Trip, en na de lancering was er van beide kanten interesse om The Trip in Leeuwarden te introduceren. 

Tot het uiterste
Leeuwarden heeft ontzettend veel sportscholen. Om op te vallen moet je meer doen dan het bieden van goede begeleiding  of een lage prijs. ‘Veelal kiezen mensen voor de sportschool in de buurt, ongeacht of je uitstekende begeleiding biedt. Met prijsvechters gaan we sowieso de strijd niet aan. Bij Ursus kijken we juist vooruit en willen we mensen een nieuwe en bijzondere ervaring bieden’, vertelt Erwin. ‘The Trip is een volledig nieuwe beleving op het gebied van fitness en spinning.  Het is een groepsles waarin je tot het uiterste wordt gedreven door videobeelden en muziek,’ vult hij aan. 

Insecten
Je stapt op de fiets en drie kwartier lang dompel jij jezelf onder in een reis door de jungle, door een vulkaan en langs een waterval. Realistische beelden wisselen af met Star Wars-achtige werelden, om vervolgens te krimpen en de jungle te ervaren vanuit het perspectief van een insect. Op het tien meter brede scherm klim en daal je door de landschappen, ondertussen stel je constant de weerstand van de fiets bij. Zoals gezegd is het een ware beleving. ‘Zelfs mensen die een hekel  aan fietsen hebben, vinden het superleuk. Bovendien stimuleren de beelden jou een tandje harder te gaan’, aldus Erwin. Elke acht weken is er een nieuwe trip, zodat je genoeg tijd hebt te wennen aan de training, maar ook snel genoeg weer een nieuwe ervaring krijgt. 

Virtual training
Het mooie is dat er voor ons sporters geen extra kosten verbonden zijn aan The Trip; je hebt alleen een abonnement van Ursus nodig. Daarmee kun je bovendien meedoen met de andere groepslessen en ‘Virtual’ lessen. Die virtuele lessen zijn voor elk uur van de ochtend ingepland in de ‘Virtual Room’. Je volgt er onder andere bodypump, bodybalance, bodycombat, sh’bam en grit training via de trainer op het scherm. Tussen 12:00 en 17:00 uur plan je bovendien zelf de virtuele trainingen in. Zo ben je minder afhankelijk van vaste tijden en volg je een groepstraining wanneer jij dat wilt. 

Of het nu The Trip of de Virtual trainingen is, sportschool Ursus kijkt vooruit en kiest voor verrassende manieren om sporten leuker te maken. 

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Jan Edwin Geertsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *