Uitgaansleven stil door corona: het gemis is erg groot

Het is een lastige tijd voor jongeren. Kroegen en discotheken zijn dicht, festivals zijn afgelast en thuisfeestjes houden zit er ook niet in. Velen hadden de hoop dat de besmettingen na de zomer weer zouden afzakken. Sommige studenten verhuisden zelfs naar een studentenstad. Niet alleen om te studeren, maar ook om leuk uit te kunnen gaan bijvoorbeeld.

1 juni. Wat waren we weer blij toen de horeca open mocht, met name de jongeren. Binnen mochten niet meer dan dertig gasten zijn, dit liep later op naar honderd. Tuurlijk, nog steeds geen festivals en sommige kroegen waren soms grotendeels leeg omdat er niet genoeg ruimte was, maar de vrijheid was er even weer. Studenten konden elkaar weer even zien, en al snel leek de normale studentavond op donderdag weer terug te zijn. Natuurlijk was het in al dat enthousiasme soms moeilijk om je aan de regels te houden, want ja, wie wil nu niet weer even samen met je beste vrienden en gezellig in de kroeg zitten? Het gemis was groot. Velen jongeren hielden zich wel aan de regels. Sommigen gingen zelfs na het stappen een week niet naar hun ouders toe, om zo, bij het oplopen van een eventuele besmetting, verspreiding te voorkomen.

En nu, ligt het uitgaansleven weer stil. Dat is vervelend voor studenten, want het leven bestaat nu voornamelijk uit school, stage, werk of een combinatie ervan. Sommigen studenten merken dat de motivatie hierdoor achteruit gaat. Hopelijk duwen de nieuwe maatregelen het aantal besmettingen weer terug zodat er weer wat leuks gedaan kan worden elke week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *