De uitbreidingsplannen van Margje 24

Puur natuur en pure passie: dat is hoe Sander en Deborah Bouma hun Fries-Italiaans ijs beschrijven. En dat klopt! IJssalon Margje 24 aan de Harlingersingel is de perfecte plek voor de echte ijsliefhebber. Binnenkort gaat de ijssalon flink uitbreiden!

Eerst even kort over de ijssalon zelf: Sander en Deborah Bouma hebben een eigen ijsboerderij. Hier maken ze van de melk van hun eigen koeien vers ijs. Het ijs en de melk die ze verkopen, komt rechtstreeks van hun boerderij!

De boerderij naar de stad brengen

Sander en Deborah hebben als doel om een stukje boerderijbeleving naar de stad toe te brengen. “Er zijn tegenwoordig te veel mensen die via de media of actiegroepen een verkeerd beeld krijgen van de hedendaagse melkveehouderij,” vertelt Sander. Met diverse ijssalons, Margje 24 vind je ook in het centrum van Bolsward en Sneek, willen ze de realiteit aan de consument laten zien. “We willen het beeld echt niet romantiseren. Maar geen zuivel eten omdat dat slecht is voor het klimaat? Of dat wij voedselmakers slecht zijn voor de dieren en de biodiversiteit? Dat proberen we wel te ontkrachten.”

Uitbreidingsplannen

Terug naar de ijssalon in Leeuwarden, want die gaat flink uitbreiden! Nu het mooie zomerweer er weer aankomt, is een lekker ijsje een goed idee. Het team van Margje 24 is op het moment van schrijven bezig met het samenstellen van een heerlijke ijskaart.

“Daar komen sowieso vijftien verschillende sorbets op te staan,” vertelt Sander enthousiast. “We nemen bijvoorbeeld de âlde beppe sorbet, een sorbet met advocaat erin verwerkt. Maar daarnaast vind je op de kaart ook de bananensplit en het spektakel. Dat is een coupe voor twee personen. We gaan even flink uitpakken.”

“Daarnaast gaan we lekkere Mokka d’or koffie aanbieden. De combinatie van Mokka d’or espresso met onze eigen romige Margje 24 melk geeft de heerlijkste cappuccino van de stad! Bij de koffie is het mogelijk om, hoe kan het ook anders, zelfgemaakte cheesecake of kwarktaart te krijgen. Ook appeltaart met slagroom behoort tot het assortiment.”

Chocolademelksalon

Over chocolade gesproken: ’s winters verandert Margje 24 in een chocolademelksalon! Het is iets waar ze twee jaar geleden mee zijn begonnen. In de ijssalons in Leeuwarden, Sneek én op de IJsboerderij in Workum geniet je dan van de allerlekkerste chocolademelk in maar liefst twintig verschillende smaken!

Wat je dan allemaal kunt krijgen? Witte chocolade, marshmallow, hazelnoot/karamel, Irish whisky of met rum: het aanbod is flink gevarieerd. De chocolademelk wordt met eigen dagverse melk van de eigen koeien gemaakt. Zo puur heb je het echt nog niet eerder geproefd.

En er zijn nog meer toekomstplannen! “We hebben per 1 maart in Bolsward een ijssalon van Puur overgenomen,” vertelt Sander. “En restaurant De Grote Wielen is onlangs een afnemer van onze producten geworden. Het gaat echt lekker door!”

“Wij zijn ontzettend blij met ons personeel! Er zijn bijvoorbeeld ook vaste klanten die ons ijs zo lekker en ons team zo leuk vinden dat ze daar deel van willen uitmaken. Dat vinden wij alleen maar fantastisch!”

Kom jij snel eens langs bij Margje 24? Sander en Deborah hebben 24 juni als openingsdatum van de nieuwe ijssalon op de planning staan. Eerder langskomen kan natuurlijk ook. Je vindt de ijssalon aan de Harlingersingel, nabij de Vrouwenpoortsbrug.

2 Reacties op “De uitbreidingsplannen van Margje 24”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *