Topdrukte bij restaurants, musea en bioscopen afgelopen weekend

Afgelopen weekend zijn de nieuwe versoepelingen ingegaan. Zo mogen de cafés weer open en is de horeca open tot 22:00 uur, maar ook de musea en bioscopen mochten weer open, en die heropening was een groot succes. 

Het Fries Museum mag een persoon of huishouden per 10 vierkante meter ontvangen. Dit houdt in dat ze 230 mensen per dag mogen ontvangen. De nieuwe tentoonstelling ‘Haute Bordure’ was een groot succes, alle kaarten voor deze nieuwe tentoonstelling waren donderdag al uitverkocht. Het Fries Museum heeft besloten om ook tot het einde van Haute Bordure op maandags open te blijven, om zo extra bezoekers te ontvangen. Wie een kaartje wil, moet wel vroeg boeken, want veel tijdsloten zitten voor de komende week al vol.

Ook de bioscopen hebben zaterdag tijdens de heropening een drukke dag gehad. De best bezochte film was De slag om de Schelde met 19.000 bezoekers. Op nummer twee en drie stonden Judeska in da House met 12.000 bezoekers en Cruella. Momenteel mogen bioscopen nog maar vijftig bezoekers per zaal ontvangen. 

Ook de restaurants en terrassen in Friesland waren zaterdagavond volgens Melle Bakker, tijdelijke voorzitter van de Friese afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland weer bomvol. Bij sommige zaken werden er zelfs mensen geweigerd. Dit heeft alles te maken met het aantal klanten wat de zaak mag ontvangen per shift. Er mogen namelijk 50 mensen per shift (16.30-19 uur) of (19.30-22 uur) langskomen. 

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *