Throwback Thursday: De bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag

Het is vandaag 13 mei en dat betekent dat het vandaag Hemelvaartsdag is. Hemelvaartsdag valt tien dagen voor Pinksteren en dit is altijd op een donderdag. De datum van Hemelvaartsdag verschilt wel per jaar. Hemelvaartsdag is de dag waarop herdacht wordt dat Jezus is opgevaren naar zijn vader in de hemel: God. 

Vanaf de middeleeuwen is het in ieder geval zeker dat Hemelvaart een echte feestdag was. Maar bijna alle feestdagen worden nu heel anders gevierd dan vroeger, dit is ook het geval bij Hemelvaartsdag. Nu is het vooral populair om een dagje weg te gaan op Hemelvaartsdag. Met Hemelvaartsdag worden er verschillende festivals en evenementen georganiseerd en zo ook de bloemetjesmarkt in Leeuwarden. Het is de langste markt van het land en toont een zee van bloemen zover als je kunt kijken, dwars door het centrum van Leeuwarden op de Nieuwestad, Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Wirdumerdijk en Schavernek.

Helaas zal er dit jaar wegens corona geen bloemetjesmarkt plaatsvinden. Dat betekent dat we weer moeten wachten op de volgende Hemelvaartsdag. In 2022 valt Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *