Kent u deze zaak nog: Piet Inia de melkboer

Nostalgie: Vroeger, 35 jaar geleden, woonde ik als kind in het mooie Huizum achter het station van Leeuwarden, en zodra ik de melkboer hoorde aankomen in de straat dan vloog ik naar buiten.. wachtend tot Piet iedere deur langs was geweest en eindelijk bij ons voor de deur stond, dit kon vaak wel even duren want toen kocht de hele straat hun boodschappen bij Piet. Mijn moeder kocht bij hem de melk, kaas en eieren en een stuk worst. En ik mocht altijd een snoepje uitzoeken. Dit was het lange wachten helemaal waard.

Want vroeger kwam de melkboer bij de klanten langs de deur. De meeste vrouwen deden thuis het huishouden, en vonden die service aan de deur wel handig. De klassieke melkman had niet zoveel zuivelhapjes en fruityoghurtjes als er tegenwoordig in de supermarkt liggen. Hij verkocht vooral melk, vla, groente en fruit.

Na ruim 50 jaar ging Piet Inia met zijn welverdiende pensioen.

3 Reacties op “Kent u deze zaak nog: Piet Inia de melkboer”

  1. wij woonden aan het mannagras en daar reed u vaak door de straat om naar het zwenkgras de flat te gaan en dan zei ik vaak wat maakt u lange dagen .
    Bij ons stopte u niet hoefde ook niet . Ik doe het nog zelf .

    WIj wensen u een heel goed pensioen toe en veel geluk en goede gezondheid .

    het ga u goed Piet .

  2. Wij kennen Piet inderdaad, mijn vader Jan Vrieling heeft Piet ingewerkt en jaren goede collega geweest… mijn vader reed Goutum/Hempens/ Teerns…

    1. Ik ben jarenlang de hulp geweest van Vrieling in Goutum. Rekjes ophalen en vullen en statiegeld opschrijven. Was eind jaren 80 begin jaren 90. ‘S avonds de wagen bijvullen in opslag achter de Miro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.