Sushikunstwerken en Japanse gastvrijheid bij Minato

‘Haven’ is de betekenis van het sinds 16 juli 2019 geopende sushi-/grillrestaurant Minato. Deze naam past goed bij het restaurant aan de Vrouwenpoort: het ligt namelijk pal aan de Wester Stadsgracht en op loopafstand van de Prinsentuin.

Het interieur van Minato is licht en en modern. Opvallend zijn de mooie glas-in-loodramen en de bijpassende kleurrijke plafondversiering. Binnen kun je gezellig zitten en kiezen of je aan een ronde of vierkante tafel wil eten en daarnaast zijn er knusse bankjes te vinden om op te zitten. Buiten is er een prachtig terras, waar je bij mooi weer ook heerlijk kunt eten.

Speciale sushi

Chef-kok Chau, die oorspronkelijk uit China komt, weet dankzij zijn twintig jaar ervaring in de Japanse keuken wel hoe hij lekkere sushi en grillgerechten maakt. Hiermee kwam hij voor het eerst in aanraking toen hij als 21-jarige net in Nederland was. Hij heeft maar kort tijd voor een gesprek, want hij moet weer aan de slag om heerlijke en prachtige sushicreaties te maken. Het gesprek gaat verder met Lin, de bedrijfsleider van Minato. Hij laat zien wat mensen bij hen in het restaurant kunnen eten. Bij Minato heb je veel keus: ook voor vegetariers en mensen met een allergie is er van alles.

Via de tablet op je tafel kies je uit verschillende soorten sushi- en grillgerechten als nigiri, maki, temaki, gunkan, sashimi, gefrituurde gerechten, soep, salades, verschillende soorten groenten, tippanyaki, noedels, rijst en wokgerechten. ‘Bij ons andere restaurant, Nihon 88, hebben we meer wokgerechten. Hier bij Minato serveren we meer barbecuegerechten.’ Elke dag wordt er speciale sushi met nieuwe smaken geserveerd. ‘Minato is daarmee het enige restaurant in Friesland’, aldus Lin. Elke avond loopt de bediening met een dienblad vol lekkere, speciale sushicreaties rond, die ze de gasten naast het all-you-can-eat-concept laten proeven. De creaties lijken net ware kunstwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitsushi met mango en aardbeien?

Asian Flavour

Kom lekker eten bij Minato met je familie, vrienden of bedrijf en geniet van de Japanse gastvrijheid en de heerlijke Aziatische gerechten. Alles is vers bereid en je kunt bij Minato zeven dagen per week terecht voor een lunch van het a la carte menu, of van alle gerechten proeven bij het all-you-can-eat diner.

Minato Sushi & Grill
Vrouwenpoort 1
058-7854562
www.minatoleeuwarden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *